Πώς Να Ανακουφιστούμε Από Τους Πόνους Της Ισχιαλγίας (video)

Η λέξη ισχιαλγία αναφέρεται στον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από κάποιο πρόβλημα με το ισχιακό νεύρο. Αυτό είναι ένα μεγάλο νεύρο που εκτείνεται από το κάτω μέρος της πλάτης μέχρι το πίσω μέρος του κάθε σκέλους (ποδιού).

Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο στο ισχιακό νεύρο κάνοντας ορισμένες ασκήσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. 

Με τον όρο πόνο στο ισχιακό νεύρο εννοούμε το σύμπτωμα που μας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο νεύρο, το οποίο συνήθως εκδηλώνεται με μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και τους συνηθισμένους “σουβλερούς πόνους”. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι κοινό σε ανθρώπους μέσης ηλικίας (30-50 ετών) και οφείλεται στη φυσιολογική φθορά λόγω υπερβολικής έντασης στην περιοχή ή λόγω ξαφνικής άσκησης πίεσης.

Ο πόνος στο ισχιακό νεύρο κανονικά επιδεινώνεται τη νύχτα, μετά από αρκετές ώρες στην ίδια θέση (είτε όρθια είτε καθιστή), με το περπάτημα ή με την κάμψη της πλάτης προς τα πίσω.Ο πόνος είναι τόσο οξύς και πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να υποβληθούν ακόμα και σε επέμβαση για να τον αντιμετωπίσουν. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της Ισχιαλγίας είναι η συστηματικές θεραπευτικές ασκήσεις.

Για να τις κάνετε θα χρειαστείτε μόνο ένα στρώμα. Βεβαιωθείτε επίσης, ότι δεν κάνει κρύο στο δωμάτιο που θα κάνετε τις ασκήσεις.

Δείτε το βίντεο που σας έχω ετοιμάσει με απλές διατατικές ασκήσεις και ελπίζω να ανακουφιστείτε άμεσα, 

Προσοχή όμως δεν υπερβάλλω στην ένταση, ακούω το σώμα μου.

Νατάσα Φιλαΐτη, Pilates,Yoga, Bodybalance & Personal Trainer

Υπήρξα αθλήτρια ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη μου για το Fitness. Σπούδασα χορό, πιλάτες και γιόγκα, και η αγάπη μου έγινε και το επάγγελμά μου. Διδάσκω πάνω από 25 χρόνια με στόχο τη σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία των μαθητών μου. Μ’ αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου και πιστεύω ότι ένας δάσκαλος δεν παύει ποτέ να είναι μαθητής, γι’αυτό πάντα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue