Συμβουλές για να κοιμάστε άνετα το καλοκαίρι

Kόλπα και συμβουλές για να εξασφαλίσετε έναν ήσυχο ύπνο ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες

Ο Dalai Lama πολύ σοφά είπε κάποτε: «Ο ύπνος είναι η καλύτερη μορφή διαλογισμού». Ενώ έχει κάποιο δίκιο, είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, ειδικά το καλοκαίρι.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ακόμα και η Βρετανία έπιασε θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς και ενώ τα βράδια έπεφτε κάπως, εξακολουθούσε να έχει αρκετή ζέστη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε βρίσκεστε σε διακοπές είτε στο σπίτι, το να διατηρείστε αρκετά δροσεροί και άνετοι προκειμένου να κοιμηθείτε εύκολα, μπορεί να είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που κοιμόμαστε: η θερμοκρασία και το φως. «Θα πρέπει να χάσετε μισό βαθμό από τη θερμοκρασία του σώματος για να κοιμηθείτε, ο οποίος συνήθως χάνεται από το κεφάλι και το πρόσωπό σας», εξηγεί ο εμπειρογνώμονας ύπνου NeilStanley. Αν ανοίξετε το παράθυρο, μπορεί να έχει κάποιο νόημα αλλά θα αυξήσει τα επίπεδα θορύβου, πράγμα το οποίο μπορεί να κάνει τη διαδικασία του ύπνου δυσκολότερη. Ο Stanley συνιστά την κατανάλωση κρύων υγρών πριν τον ύπνο ή ένα δροσερό ντους.

Από την άποψη ελέγχου του φωτός, μια επένδυση σε βαρύτερες κουρτίνες ή περσίδες συσκότισης πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Όταν ο ήλιος ανατέλλει, ξυπνάει φυσικά το σώμα σας, ωστόσο το καλοκαίρι αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ νωρίς το πρωί. Οι μάσκες ματιών είναι επίσης μια καλή επιλογή για να κλείσετε έξω το ανεπιθύμητο φως.

0939f912d42b1ebe77df7e77bd4d86f1

Κατόπιν τούτου, ο Stanley παραδέχεται, επίσης, ότι «η προϋπόθεση για έναν καλό ύπνο είναι ένα ήσυχο μυαλό». Εάν είστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι για κάτι, θα δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία ή την εποχή του χρόνου. Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να διασφαλίσετε ότι θα είστε χαλαροί και έτοιμοι για ύπνο:

– Αντικαταστήστε το βαρύ χειμωνιάτικο πάπλωμα με μια λεπτή κουβέρτα ή ένα πολύ ελαφρύ δροσερό πάπλωμα.

– Ρυθμίστε τον τόνο για έναν καλό ύπνο με το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας. Το φυτό είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Είτε θέλετε να κολυμπάτε στο λάδι λεβάντας είτε να έχετε ένα μαξιλάρι μέσα στην ομίχλη, η μυρωδιά και η νηνεμία θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε.

– Οι φυσικές ίνες βοηθούν τα υφάσματα να αναπνέουν ευκολότερα και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στα σωστά επίπεδα.

– Διαθέστε πέντε λεπτά πριν πάτε για ύπνο για να αναπνεύσετε σωστά. Είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικό και χαλαρώνει το μυαλό σας. Εμείς συχνά περνούμε πάρα πολύ ώρα κάθε μέρα για να αναπνέουμε μέσω του στήθους παρά μέσω της κοιλίτσας μας. Δοκιμάστε το, θα εκπλαγείτε …

f3a93ba7b17a12a5a761a5c561d77794

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue