Πώς Να Ξεφορτωθείτε Τα Ενοχλητικά Σπυράκια Που Εμφανίζονται Μετά Το Ξύρισμα

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικές είστε κατά το ξύρισμα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος στη συνέχεια να δημιουργηθούν σπυράκια. Φυσικά, όπως υπαγορεύει ο νόμος του Murphy, αυτό το «ατύχημα» του ξυρίσματος συμβαίνει πάντοτε όταν είναι να εμφανιστείτε στην παραλία για να περάσετε ένα καλοκαιρινό σαββατοκύριακο.

212e956f87315b579c10121782f29f59

Αλλά, τα σπυράκια από το ξύρισμα δεν προκαλούνται μόνο από μια περίπτωση κακής τύχης. Έχει να κάνει με την υφή και τον τρόπο ανάπτυξης των τριχών στην περιοχή του σώματός σας που χρησιμοποιείτε το ξυράφι. «Τα σπυράκια του ξυρίσματος προκαλούνται από μια φλεγμονώδη αντίδραση όταν οι τρίχες που έχουν ξυριστεί προηγουμένως (χοντρές, σκούρες, ώριμες) προσπαθούν να ξαναβγούν από το δέρμα αλλά παγιδεύονται», εξηγεί η Dr. Melanie Palm, δερματολόγος και διευθύντρια του Art of Skin MD. «Οι τρίχες καμπυλώνουν κάτω από το δέρμα ή συνεχίζουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και προκαλούν κόκκινα ή σκούρα καφέ σπυράκια που επικεντρώνονται γύρω από κάθε μονάδα τριχοθυλακίων». Η δερματολόγος σημειώνει επίσης ότι τα σγουρά μαλλιά, τα μαλλιά που αναπτύσσονται ενάντια στη φυσιολογική ροή ή οι περιοχές με έντονη τριβή του δέρματος, είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν σπυράκια.

Από την άλλη πλευρά, φορώντας το νέο μαγιό που αγοράσατε για την απόδρασή σας, δεν είναι απαραιτήτως μια χαμένη υπόθεση. Η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση, λέει η Dr. Palm, είναι η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας κρέμας υδροκορτιζόνης στην πληγείσα περιοχή. Τοπικά μια κρέμα σαλικυλικού οξέος, από την κατηγορία των φαρμάκων κατά της ακμής, θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει.

Αν και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποτρέψετε τα σπυράκια ξυρίσματος, εκτός από τη μόνιμη αποτρίχωση, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας που μπορεί να βοηθήσει αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε σπυράκια.

f4433fd2b37a088eba3d55eb87ebb8ef

Στο ντους χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό σφουγγάρι ή ένα σφουγγαράκι με ένα καθαριστικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις παγιδευμένες τρίχες να επανέλθουν ταχύτερα. «Η χρήση ενός ήπιου απολεπιστικού προϊόντος όπως το σαλικυλικό οξύ, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα το δέρμα να παγιδεύει μια αναπτυσσόμενη τρίχα από το θυλάκιό της», λέει η δερματολόγος.

Επίσης, κατά το ξύρισμα, πάντα οι κινήσεις σας να γίνονται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών (και ποτέ αντίθετα), με ένα καινούργιο ξυράφι που έχει πολλαπλές λεπίδες και κρέμα ξυρίσματος.

Μετά το ξύρισμα, η άμεση εφαρμογή της συνηθισμένης λοσιόν σας και του αποσμητικού δεν θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε σπυράκια, αλλά ένα προϊόν τοπικής χρήσης, όπως αποσμητικό ή λοσιόν, είναι δυνητικά ερεθιστικό για ένα ευαίσθητο δέρμα ή αποφρακτικό σε θυλάκιο τριχών, θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση.

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue