Πώς ο έρωτας και το πάθος, φέρνουν την ευτυχία στη ζωή σου

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις δίνουν και παίρνουν. Κάθε μέρα είναι όλο και περισσότερες. Συνήθως μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον αναπτύσσονται ερωτικές σχέσεις. Για ποιον λόγο;

Έχω να σου κάνω μια άλλη ερώτηση ακόμα.. Θα πας με τον σύντροφο σου διακοπές το καλοκαίρι; Και αν ναι πώς θα πας; Είσαι πιστός με τον σύντροφο σου; Και μη μου πεις έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει φύγει ο έρωτας, δεν υπάρχει πάθος..

Αν η απάντηση σου είναι όχι η ερώτηση μου για εσένα είναι η εξής: Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Πάνε πάρα πολλά χρόνια που συζητούσα με μια πρώην κοπέλα μου και μου έλεγε αυτό ακριβώς.. Μου λέει “Το πάθος φεύγει. Ο έρωτας φεύγει με τα χρόνια.” Και θυμάμαι εκεί πέρα που ήμασταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι, την ρωτάω “Φεύγει ο έρωτας με τα χρόνια στη σχέση ή φεύγει ο έρωτας που έχει ο κάθε άνθρωπος με τον εαυτό του και την ζωή;”.

Φεύγει το πάθος σε μία σχέση. Ή φεύγει το πάθος που έχω εγώ για την ζωή; Γιατί συνήθως αυτό που συμβαίνει στην σχέση μου με τον άλλον άνθρωπο είναι ο καθρέφτης αυτού που συμβαίνει με εμένα και τον εαυτό μου.

Έτσι λοιπόν εάν η σχέση σου δεν έχει πάθος, εάν βλέπεις τον σύντροφο σου και το στομάχι σου σφίγγει, εάν δεν είσαι πολύ σίγουρος ότι θα πας διακοπές ή αν θα περάσεις σούπερ στις διακοπές τότε χρειάζεται να σκεφτείς τα εξής:

Είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου, με την ζωή; Γνωρίζεις τι σημαίνει ο έρωτας; Έρωτας δεν είναι μόνο η σεξουαλική διαδικασία.

Θυμάμαι, πάνε πάρα πολλά χρόνια, όταν ήμουν μικρός έπαιζα κιθάρα. Είχα χωρίσει. Ήταν 14 Φλεβάρη. Ήμουν στα πατώματα.. “Τι θα κάνω;”, “Δεν υπάρχει μέλλον..”, “Τώρα όλα έχουν τελειώσει”. Στις 14 Φλεβάρη είχα κανονίσει με μία μπάντα που είχα τότε να πάμε σε ένα studio και να παίξουμε μουσική. Σε ένα studio της Αθήνας, στον Άγιο Ελευθέριο. Θυμάμαι καθώς πηγαίναμε για να φτάσουμε στο studio περνάγαμε από τα μαγαζιά κι έβλεπα τα ζευγαράκια να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται και έλιωνα.. Κι έλεγα “Τώρα δεν υπάρχει μέλλον για εμένα”.

Όταν κατεβήκαμε στο studio χαμηλώσαμε τα φώτα και ξεκινήσαμε να παίζουμε. Το κομμάτι ήταν Europa του Santana. Τότε συνειδητοποίησα κάτι μαγικό για εμένα. Είχα ένα προσωπικό Break through. Συνειδητοποίησα ότι ο έρωτας είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φανταζόμαστε οι άνθρωποι.. Τουλάχιστον από αυτό που φανταζόμουν εγώ.. Είναι κάτι παραπάνω από την διαδικασία του να κάνεις έρωτα με έναν άνθρωπο. Είναι ένα συναίσθημα, μία αίσθηση μαγική. Ένιωσα αυτή την αίσθηση να πλημμυρίζει όλο μου το σώμα. Ένιωσα έρωτα γιατί υπάρχω. Ένιωσα έρωτα για την ζωή. Έρωτα για όλο αυτό το δώρο, για όλη αυτή την μαγεία που έχουμε την τύχη να βιώνουμε οι άνθρωποι. Τη μαγεία του να αναπνέουμε.

Έτσι λοιπόν θέλω να σε ρωτήσω: Είσαι ερωτευμένος με την ζωή; Είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου; Νιώθεις πάθος; Γιατί αν δεν νιώθεις πάθος μέσα σου για την ζωή, τότε θα νομίζεις ότι φταίει ο σύντροφος σου. Και θα ψάχνεις την προσωρινή απόλαυση όπου κι αν είσαι.

Είναι όμως αυτό που σου αξίζει; Είναι αυτό που αξίζει στον σύντροφο σου; Στην οικογένεια σου; Στα παιδιά σου; Εάν όχι βρες το πάθος μέσα σου και μοιράσου το ώστε να εμπνεύσεις τον σύντροφο σου και όλα θα αλλάξουν.

Και να είσαι σίγουρος ή σίγουρη ότι θα είστε για πάντα μαζί και θα λιώνετε ο ένας για τον άλλον για πάντα. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αλλά η συνολική εικόνα θα είναι μια πολύ δυνατή εικόνα. Μια σχέση πάθους, μια σχέση έρωτα που θα πηγαίνετε διακοπές μαζί γιατί ξέρεις ότι μια περίοδος όπου χωρίζουν τα ζευγάρια είναι εκεί.. το καλοκαιράκι. Μην το επιτρέψεις αυτό στον εαυτό σου. Αξίζεις να έχεις μια σχέση, μπορείς να έχεις μια σχέση, μπορείς να είσαι ερωτευμένος σε αυτή την σχέση, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αρκεί να το αποφασίσεις.

Να θυμάσαι ότι μπορείς! Ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Mανώλης Ισχάκης

NLP Life Coach-Ομιλητής-Συγγραφέας

facebook

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue