Προϊόντα αδυνατίσματος: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε!

Στην διαδικασία προσπάθειας απώλειας βάρους  τα προϊόντα αδυνατίσματος μπορεί να αποτελέσουν για κάποιο χρονικό διάστημα μια «χείρα βοήθειας» και πάντα συνοδευόμενο από σωστή διατροφή.

Είναι πολλά και διαφορετικά. Ανάλογα τη σύστασή τους δρουν με διαφορετικό τρόπο στον οργανισμό. Περιέχουν συστατικά τα οποία λειτουργούν ως εξής:                                                                              

– ρυθμίζουν την ωσμωτική ισορροπία του νερού στα κύτταρα και αυξάνουν τη διούρηση ( κάλιο- μαϊντανό και άλλα).

– διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος, δημιουργώντας συνθήκες καλύτερης αιμάτωσης, τονώνοντας την αιμάτωση της περιοχής  των γλουτών (σπόροι σταφυλιού, βιοφλαβονοειδή, τζίνγκο μπιλόμπα κ.α.)

– προάγουν τη διαστολή των αγγείων, ενισχύουν το μεταβολισμό και ευνοούν τη λιπόλυση (πράσινο τσάι, πιπέρι, λεκιθίνη, γκουαρανά, διάφορα αμινοξέα  κ.α.)

– ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειώνουν το αίσθημα της πείνας και της όρεξης για γλυκά (χρώμιο, υδροξυκιτικό οξύ κ.α.)

– ενισχύουν την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας (συνένζυμο Q10)

– δημιουργούν καλύτερες συνθήκες πέψης, για αύξηση απορρόφησης θρεπτικών συστατικών (πιπερόριζα, προβιοτικά κ.α.)

ΓΕΝΙΚΑ :

– Το συμπλήρωμα διατροφής δεν αντικαθιστά μια ισορροπημένη διατροφή.

– Πίνετε αρκετό νερό.

– Αποφύγετε την κατάχρηση των προϊόντων αδυνατίσματος. Χρησιμοποιήστε τα σκευάσματα αδυνατίσματος από 1 έως 3 μήνες (κατά περίπτωση και με ένα μικρό διάλειμμα για να ξεκουραστεί ο οργανισμός).

– Καλό είναι να ενημερώσετε πλήρως τον γιατρό/φαρμακοποιό / διαιτολόγο σας για την κατάσταση υγείας σας πριν τη λήψη κάποιου σκευάσματος.

– Πιθανόν ο οργανισμός στην προσπάθεια απώλειας βάρους να χρειάζεται απλά συμπληρωματικά ένα απλό πολυβιταμινούχο σκεύασμα, προβιοτικά ή//και βιταμίνη C .

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue