Προβιοτικά & Πρεβιοτικά | Οι Σύμμαχοί Μας Στην Υγεία Του Εντέρου

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ & ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ: οι σύμμαχοί μας στην υγεία του εντέρου, την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και στην απώλεια βάρους

Τα ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ είναι μη παθογόνοι μικροοργανισμοί, συνήθως βακτήρια, τα οποία βοηθούν την υγεία του εντέρου . Τα ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ είναι άπεπτα συστατικά της τροφής που συντελούν στην ανάπτυξη των προβιοτικών και άλλων ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου και μέσω αυτών δρουν ευεργετικά στον οργανισμό.
Ειδικότερα, βελτιώνουν τη φυσιολογική εντερική χλωρίδα (δηλ. τα βακτήρια που ζουν στο έντερο), αποτρέποντας την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων αλλά και την εγκατάσταση βλαβερών μικροοργανισμών. Παράλληλα ευνοούν την ανάπτυξη των καλών (μη παθογόνων) βακτηρίων.

=> Επιπλέον βοηθούν σε :

πεπτικά προβλήματα όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, έλκος στομάχου, φλεγμονές και νόσοι εντέρου π.χ. νόσος chrohn , δυσκοιλιότητα, δυσανεξία στη λακτόζη, γυναικολογικά προβλήματα (μυκητιάσεις, κολπίτιδες κ.α.) – ενισχύει την παραγωγή και απορρόφηση βιταμινών
ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα – συμβάλλουν στην εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών – συμβάλλουν στη διάσπαση των συστατικών των τροφών, σε αντιδράσεις ενζύμων και στο μεταβολισμό των χολικών, γεγονός που βοηθάει καις την απώλεια βάρους.
προλαμβάνουν τη διάρροια των ταξιδιωτών
διαρροϊκές κενώσεις (που προέρχονται από αντιβιώσεις, καθώς και την πρόληψη από πιθανές μυκητιάσεις στην ευαίσθητη περιοχή κατά την λήψη αντιβιοτικών)

?Καλύτερες πηγές προβιοτικών είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν δεχτεί ζύμωση όπως το γιαούρτι (πρόβειο) , κεφίρ, τουρσί. ??Τα πρεβιοτικά υπάρχουν σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.

Τα συμπληρώματα προβιοτικών ”μοιάζουν” με τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις προβιοτικών και συχνά ποικίλει διαφορετικών προβιοτικών και εξυπηρετούν διάφορες ανάγκες. Επιπλέον απελευθερώνονται απευθείας στο έντερο οπότε έχουν και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα 

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue