Ραγίζει καρδιές η ιστορία της 29χρονης Μπρίτνεϊ: Θα γιορτάσει τα γενέθλια του άνδρα της και μετά θα πεθάνει

Το όνομά της είναι Μπρίτνεϊ Μέιναρντ και είναι 29 ετών. Πριν από λίγο καιρό έμαθε πως έχει καρκίνο στον εγκέφαλο. Και τότε, πήρε τη μεγάλη απόφαση: στις 30 Οκτωβρίου θα γιορτάσει τα γενέθλια του αγαπημένου της και την 1η Νοεμβρίου θα φύγει από τη ζωή. Με αξιοπρέπεια, όπως θέλει. 
Όλα ξεκίνησαν όταν η Μπρίτνεϊ άρχισε να έχει πονοκεφάλους. Η διάγνωση δεν άφηνε περιθώρια: καρκίνος στον εγκέφαλο. Ο όγκος έγινε επιθετικός και εξελίχθηκε σε γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου. 
 
Αρχικά, της έδωσαν περιθώριο ζωής 5 με 10 χρόνια. Αλλά όταν ο όγκος έγινε πιο επιθετικός η διάγνωση ήταν σοκαριστική: της έμεναν έξι μήνες ζωής.
Το χειρότερο ήταν πως ο θάνατός της θα ήταν επίπονος και αργός. Από την πρώτη στιγμή αποφάσισε πως ήθελε να φύγει από τη ζωή «με αξιοπρέπεια» όπως λέει.
 
 
 
 
Από την πρώτη ξεκίνησε αγώνα υπέρ της ευθανασίας. Δημιούργησε την ιστοσελίδα www.thebrittanyfund.org, μαχόμενη για το δικαίωμα όλων στη ζωή και στο θάνατο. Ένα video όπου περιγράφει την ιστορία της ανέβηκε στο YouTube και μέσα σε σχεδόν τρεις μέρες έχει περισσότερα από 4 εκατομμύρια views!
 
Τα νέα ήρθαν στη ζωή της την Πρωτοχρονιά του 2014 ενώ ήταν ακόμη νιόπαντρη με τον αγαπημένο της Νταν. 
 
Έτσι, από το Σαν Φρανσίσκο μετέφερε να δικαιώματά της στο Όρεγκον, μια από τις πέντε πολιτείες όπου επιτρέπεται η ευθανασία. 
 
Την 1η Νοεμβρίου, η Μπρίτανι θα πάει ένα χάπι που χωρίς πόνο να την πάρει από τη ζωή. Δίπλα της θα έχει τον αγαπημένο της Νταν και πρόσωπα που αγαπάει. 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue