Remote work…ήρθε για να μείνει!

Το μυστικό για να διατηρήσεις την δημιουργικότητά σου δουλεύοντας από το σπίτι.  

Η πανδημία του κορωνοϊού, έχει κάνει την εργασία από το σπίτι αναγκαστική για τους περισσότερους. Ζήτησα το μυστικό της δημιουργικής εργασίας στο σπίτι από την πλέον κατάλληλη. Η Αντιγόνη Πούλου, Creative Designer pouadesign έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια από το σπίτι, μας προτείνει κάποια tips, ώστε να κάνουμε πιο δημιουργική και παραγωγική τη μέρα μας.

Ξεκίνα τη μέρα σου νωρίς

Ακόμη κι αν δεν είσαι πρωινός τύπος η διατήρηση της ρουτίνας αυτής, θα βοηθήσει την παραγωγικότητά σου μέσα στη μέρα. Σκέψου ότι γλυτώνεις και το χρόνο μετακίνησης από και προς το γραφείο.

1d6d446338b8e062e5c9259159087142

Οριοθέτησε το χώρο σου

Επέλεξε η θέση εργασίας σου, να στηθεί σ’ έναν ήσυχο χώρο του σπιτιού, όπου θα μπορείς να συγκεντρωθείς. Σίγουρα αυτός δεν είναι το υπνοδωμάτιο όπου ξεκουράζεσαι.

Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα

Βεβαιώσου ότι διαθέτεις όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεσαι, όπως υπολογιστή, ακουστικά, τηλέφωνο, που χρησιμοποιείς και στην καθημερινότητα σου στο γραφείο.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα και τήρησέ το

Ο καλύτερος τρόπος για να μείνεις εντός χρονοδιαγραμμάτων, είναι να καταγράψεις τις εργασίες που έχεις να κάνεις, να θέσεις προτεραιότητες και “deadlines”.

fb51a408182467245663b7e52175b4be

Κάνε συχνά & μικρά διαλείμματα

Είναι πολύ σημαντικά για την διατήρηση της δημιουργικότητάς σου και ακόμη καλύτερο αν μπορείς ν’ αλλάζεις και χώρο από τη θέση εργασίας σου.

Τήρησε το ωράριό σου

Η εργασία από το σπίτι, σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις ένα ευέλικτο ωράριο. Παρόλα αυτά καλό είναι αυτό να είναι συγκεκριμένο.

Κράτησε την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

Όταν η εργασία και ο προσωπικός χρόνος «μοιράζονται» τον ίδιο χώρο δεν αποκλείεται να λειτουργήσουν εις βάρος της μίας ή της άλλης πλευράς. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την αναγκαία ισορροπία.

Διατήρησε σταθερή συμπεριφορά με την υπόλοιπη οικογένεια

Η εργασία από το σπίτι είναι εξίσου σοβαρή υπόθεση με την εργασία στο γραφείο. Αυτό χρειάζεται να γίνεται κατανοητό και σεβαστό και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή

Για να παραμείνεις σε φόρμα – χωρίς να πάρεις κιλά – απέφυγε την κατανάλωση προϊόντων με ζάχαρη ή με πολλά λιπαρά και αντικατέστησέ τα με φρούτα, τσάι, ρύζι και άλλες υγιεινές τροφές.

e0668d962e10cdf111672646a07914dc

Ντύσου κανονικά (όχι πρόχειρα)

Ένα σημαντικό μυστικό που θα σε βοηθήσει να ανεβάσεις την ψυχολογία σου,  ακολουθώντας μια από τις συνήθειες που είχες στην προηγούμενη «κανονικότητά» σου.

Στο τέλος αυτό που έχει σημασία, όπως λέει και η Αντιγόνη, είναι να είμαστε χαρούμενες για να μπορούμε να δουλεύουμε δημιουργικά και από το σπίτι.

Stay tuned!

Για οτιδήποτε θέλετε να μοιραστούμε θα με βρείτε:

linktr.ee/gkstories
Instagram 

Γεωργία Κολοκούρη, Content Marketing PR & Communications Specialist

Είμαι η Γεωργία Κολοκούρη, έχω ασχοληθεί με το χώρο της Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και της Κειμενογράφησης. Ξεκίνησα ως δημοσιογράφος και εργάστηκα σε site, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, T.V. Στην πορεία με κέρδισε το Public & Media Relations – Digital Marketing. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι ως freelancer στους τομείς: Social Media | Content Creation | Copywriting | Digital / On Line Public Relations. Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από τη δημιουργία περιεχομένου και επιμέλεια κειμένων. Αγαπώ τη δημιουργικότητα και τη θετική ματιά στη ζωή.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue