Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
Η κλασσική Ιταλική καλοκαιρινή σαλάτα! Ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το ψωμί που σας έχει περισσέψει και να εκμεταλλευτείτε τις ντομάτες που αυτή την εποχή είναι τόσο νόστιμες και ζουμερές!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1 εκ., τις πασπαλίζουμε με λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να είναι ελαφρά τραγανές.
- Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγουράκι σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε και αυτές.
- Ξεπλένουμε καλά τις αντζούγιες και τις βάζουμε και αυτές μαζί με τις ντομάτες.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το σκόρδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα το ψωμί και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το δυόσμο στη σαλάτα και ανακατεύουμε.