ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1976 πέθανε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι. Κολλητές του φίλες η Κατίνα Παξινού και η Μαρία Κάλλας…..


17 Μαρ 2017

Αριστοκράτης, Μαρξιστής και Ομοφυλόφιλος

 152232912 M

Μόνο και μόνο αυτές οι τρεις του ιδιότητες τον έκαναν να είναι δακτυλοδεικτούμενος και προκλητικός. Κανείς δεν ήξερε πώς να τον αντιμετωπίσει, τους προκαλούσε αμηχανία. Μεγάλος καλλιτέχνης, πλούσιος αριστοκράτης, κομμουνιστής (με φυλακές) και gay. Κυρίες και κύριοι ο ένας και μοναδικός Luchino Visconti.

Λάτρης των καλών τεχνών, της αισθητικής και της Ελλάδας. Φίλες του αγαπημένες η Κατίνα Παξινού και η Μαρία Κάλλας εξ αιτίας των οποίων είχε έρθει αρκετές φορές στην πατρίδα μας. Τις είχε σκηνοθετήσει και τις δύο. Την Μαρία Κάλλας μάλιστα τη βοήθησε να τελειοποιήσει το υποκριτικό της ταλέντο.

visconti 532x300

Ο Λουκίνο Βισκόντι του Μοντρόνε (Luchino Visconti di Modrone), γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 2 Νοεμβρίου του  1906 και πέθανε στην Ρώμη στις 17 Μαρτίου του 1976. Ήταν κόμης του Λονάτε Ποτσόλο, σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας. Υπήρξε θεμελιωτής και βασικός εκφραστής του ρεύματος του ιταλικού νεορεαλισμού. Ο Γατόπαρδος (1963), που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, τον έφερε στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Νεανικά χρόνια: Ο Βισκόντι ήταν ένα από τα εφτά παιδιά μιας από τις πιο…..

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue