Σε Τι Χρειάζονται Τα Πρόσθετα Στα Τρόφιμα

Οι βιομηχανίες τροφίμων χρησιμοποιούν τουλάχιστον 3.000 πρόσθετες ουσίες που κυμαίνονται από συνήθεις όπως ζάχαρη και αλάτι μέχρι χημικά προϊόντα ή συντηρητικά όπως κιτρικό οξύ.

Η ευρωπαική νομοθεσία ρυθμίζει τη χρήση πρόσθετων ουσιών και προβλέπει διάφορες κατηγορίες. Για παράδειγμα μεταξύ των πρόσθετων συμπεριλαμβάνονται χρωστικές που έχουν στόχο να καταστήσουν την τροφή πιο ελκυστική για τον καταναλωτή, γλυκαντικά και φυσικά και συνθετικά αρώματα και ενισχυτές αρωμάτων που επιδιώκουν μια καλύτερη γεύση και τέλος σταθεροποιητές πυκνωτές και γαλακτοματοποιητές που δίνουν υφή στις τροφές.

Τα πρόσθετα μπορεί να προστατεύουν τις τροφές και από τις αντίξοες συνθήκες όπως τις αλλαγές στη θερμοκρασία και τις αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια της διανομής.

Τα συντηριτικά συμβάλλουν στη διατήρηση των τροφών και προφυλάσσουν τον καταναλωτή από ασθένειες που συνδέονται με την τροφή. Συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση του φυσικού χρώματος και της φρεσκάδας της τροφής και αποτρέπουν το τάγγισμα των ελαιών και των λιπαρών κατά τη μεταφορά.

Τα οξέα που συμβάλλουν στην έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από τη μαγιά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στη συντήρηση ορισμένων τροφών.

Ενισχυμένες και εμπλουτισμένες τροφές. Πολλές κοινές τροφές όπως τα δημητριακά και διάφοροι τύποι ψωμιού ενισχύονται με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία στα οποία η διατροφή μας είναι ενδεχομένως ελλειμματική ή εμπλουτίζονται με θρεπτικές ουσίες που χάθηκαν κατά την επεξεργασία.

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue