«Σήμερα, Καμία Γυναίκα Δεν Μπορεί Να Θεωρείται Καλλονή, Χωρίς Καλό Δέρμα» Vogue 1935

Πόσο σωστή φράση αποτυπώθηκε στην Vogue  πριν από 83 χρόνια. 

Τα γονίδια και η ηλικία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της υφής και της γενικής κατάστασης του δέρματος σας που καθημερινά βάλεται απο τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Όμως, μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τη σωστή περιποίηση. 

Σήμερα η φροντίδα του δέρματος σημαίνει, πρόβλεψη για 10, 20 ακόμη και 40 χρόνια μπροστά και προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, της ρύπανσης και του άγχους. Σημαίνει ακόμα ότι πρέπει να επωφελείσθε όσο μπορείτε από την επιστήμη και τη φύση.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

Ο πρώτος κανόνας της καθημερινής φροντίδας του δέρματος είναι να μην επηρεάζουμε τη φυσική λειτουργία του περισσότερο απο ότι χρειάζεται. Πλένουμε το δέρμα μας, για να καθαρίσουμε την επιφάνεια του και να αφαιρέσουμε το υπερβολικό σμήγμα, για αυτό πρέπει λοιπόν να το καθαρίζουμε τακτικά και με επιμέλεια, όχι όμως και να το τραυματίζουμε.

Τα περισσότερα δέρματα καθαρίζονται – πλένονται πιο αποτελεσματικά με νερό και σαπούνι. Όμως, αυτός ο τρόπος δεν ταιριάζει αν έχετε ξηρό ή πολύ ευαίσθητο δέρμα ή αν θέλετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Πρίν πλύνετε το πρόσωπο σας πρέπει να πλένετε πρώτα τα χέρια σας, αλλιώς θα το “λερώσετε” περισσότερο.

Πλύνετε το πρόσωπο, σαπουνίζοντας το πρώτα με ενα μαλακό σαπούνι χωρίς άρωμα και ξεπλύνετε το προσεκτικά. Επειδή το σαπούνι περιέχει αλκαλικές ουσίες, το σαπούνισμα ανεβάζει προσωρινά το δείκτη συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου (το γνωστό PH) του δέρματος, που συνήθως είναι ελαφρά όξινος, για αυτό τα περισσότερα δέρματα ξαναβρίσκουν την ισορροπία τους 20 λεπτά μετά το σαπούνισμα, αν και τα ευαίσθητα δέρμα χρειάζονται περισσότερη ώρα. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία εξισορρόπησης του PH αν αμέσως μετά χρησιμοποιήσετε μια τονωτική λοσιόν με βάση τo κίτρο ή μια στυπτική λοσίον αν το δέρμα ειναι λιπαρό. Αν όμως είναι ξηρό, χρησιμοποιείστε λιπαρό σαπούνι με λανολίνη ή παραφινέλαιο ή ενα μαλακό γαλάκτωμα ειδικό για ξηρά – ευασθήτα δερματα. Μερικές φορές η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να οφείλεται στο ότι το πλένετε με ακατάλληλα προιόντα ή το ότι το πλένετε πολύ συχνά ή ακόμα οτι δεν το ξεπλένετε καλά.

Το τελευταίο στάδιο μετά τον καθαρισμό του προσώπου είναι η τοποθέτηση της υδατικής κρέμας.

Θα μιλήσουμε για την ενυδάτωση την επόμενη φορά!!!

see you soon LIKEWOMAN 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue