Συναισθήματα Και Εσωτερική Δύναμη

Οι ζωές μας βασίζονται στα συναισθήματα. Από την ώρα που απελευθερωνόμαστε από τη μήτρα της μητέρας μας και βγαίνουμε σε αυτόν τον απρόβλεπτο, συναρπαστικό κόσμο, έως τη στιγμή που αφήνουμε την τελευταία μας ανάσα και επιστρέφουμε στο άγνωστο.

Πώς τα συναισθήματά μας σχετίζονται με τη δυσαρμονία του σώματος και πνεύματός μας; Πώς τα συναισθήματά μας σχετίζονται με την ευτυχία και την αίσθηση ικανοποίησης με τον εαυτό μας;

Έχουμε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων, αισθήματα φόβου, θυμού, χαράς, υπερανάλυσης και θλίψης, είναι μερικά από αυτά. Τα συναισθήματα χρειάζονται ώστε να εκφραστούμε στην καθημερινή μας ζωή. Δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Όταν εκφράζετε οποιοδήποτε συναίσθημα, παρατηρήστε το. Πόσο ισορροπημένο είναι, εκφράζεται σωστά και την κατάλληλη στιγμή; Αν είναι υπερβάλλων και απρεπές, με τον καιρό θα αρχίσετε να δημιουργείτε δυσαρμονία και ανισορροπία σε σώμα, νου και πνεύμα.

Δυστυχώς ο κόσμος που ζούμε σήμερα κινείται πολύ γρήγορα και χωρίς ρυθμό. Τα συναισθήματα «τρέχουν» σαν άγρια άλογα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μειώνουμε ταχύτητα, να καθόμαστε μια στιγμή και να αναλογιζόμαστε τον εαυτό μας.

Η παρατήρηση του εαυτού μας είναι το κλειδί της κατανόησης. Παρατηρήστε τα συναισθήματα όταν βγαίνουν στην επιφάνεια χωρίς να κρίνετε. Μόνο όταν βρείτε τη συμπόνια μέσα σας τότε θα μπορέσετε να την προσφέρετε και σε άλλους.

Πρέπει να προσπαθούμε να ζούμε το τώρα σε κάθε έκφραση της καθημερινότητάς μας.

Όταν καταλάβουμε και κατανοήσουμε την εσωτερική δύναμη που έχουμε, μπορούμε να γίνουμε οποιοσδήποτε, να κάνουμε οτιδήποτε, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αναγνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή που τα συναισθήματα θα μας κάνουν να νοιώθουμε ασταθείς και ανασφαλείς· αποφασίζουμε και είτε να επιτρέψουμε στο συναίσθημα να περάσει και μετά να το αποβάλλουμε άμεσα, είτε να αγκιστρωθούμε σ’ αυτό για μεγάλη διάρκεια.

Ποιος κρατάει το κλειδί της ελευθερίας σου; Ποιος μπορεί να ξεκλειδώσει το κουτί στο οποίο ζεις και κρύβεσαι μέσα στην άνεσή του;

ΕΣΥ!

Κάθε πρωί κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέπτη, χαμογέλα με συμπόνια και διοχέτευσε την εσωτερική σου δύναμη, ανάπνευσε και ισορρόπησε, χόρεψε στο δικό σου ρυθμό.

Σήμερα είναι μια νέα μέρα και μπορείς να είσαι καλύτερος από ότι χτες, γίνε ο βέλτιστος του σήμερα. 

photo credits unsplash Kristina Tripkovic

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue