Σύνοδος Άρη/Κρόνου Στις Οο Υδροχόου | Τι Φέρνουν Οι Επόμενες Μέρες

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

(η επιρροή της είναι σήμερα και για τις επόμενες τρεις τουλάχιστον μέρες)

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική όψη αφού εκτός από την ίδια τη σύνοδο Άρη και Κρόνου η Οο είναι η ίδια με την πολυαναμενόμενη σύνοδο Δία/Κρόνου τον Δεκέμβριο.

Τι συμβολίζει ο Άρης;
Την επιβίωση- το θάρρος- την επινοητικότητα- τον αγώνα και την αντοχή- τις πρωτοβουλίες-την τόλμη-τον ανταγωνισμό-τη δράση-τη βία-τον πόλεμο-τον θυμό- το μίσος-τις αντιπαραθέσεις.

Τι άλλο;
Το στρατό- την αστυνομία- τους γιατρούς και τους χειρουργούς- τις φωτιές- τα όπλα-τα ατυχήματα- τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης- τα επείγοντα περιστατικά.

Ο Κρόνος;
Το φόβο- την άρνηση και τον έλεγχο- την πειθαρχία-τον χρόνο-τα μαθήματα που παίρνουμε με το δύσκολο τρόπο-το άγχος- τις προφυλάξεις- την απώλεια, το πένθος-την φτώχεια-τις αντιξοότητες και τα δεινά- τις ευθύνες- τα καθήκοντα.

Τι άλλο;
Τις επιδημίες-
την οικονομική ύφεση και την πτώση- τις φυσικές καταστροφές- το κατεστημένο- τις παραδοσιακές αξίες- τις ελλείψεις- δύσκολα κλιματικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Άρα

Με το συνδυασμό Άρη/Κρόνου έχουμε φόβο να διεκδικήσεις, αγώνας υπέρ ή εναντίον της εξουσίας, τεστάρισμα της δύναμης και του θάρρους, την κυριαρχία, το ψυχικό σθένος και την επιμονή, τη σκληρή δουλειά. Με λίγα λόγια μπορεί να βουλιάξουμε σε άγχη, φόβους και αμφιβολίες ή επιλέγουμε συγκροτημένα, οργανωμένα και με επιμονή να ολοκληρώσουμε καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Και τι άλλο;

Δυσκολίες, κούραση, θυμός και απώλειες σηματοδοτούνται με αυτή την δύσκολη όψη.

(προσοχή στις καταχρήσεις αλκοόλ, στον τζόγο και τα online παιχνίδια)

Ωστόσο στο μέτωπο του κορονα-ιού φαίνεται ότι η παγκόσμια κινητοποίηση με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις (Κρόνος) αρχίζει να αποδίδει και ο ιός τίθεται υπό έλεγχο (Κρόνος).

Να υπενθυμίσω ότι το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο σε ένα ζώδιο του αέρα, μετά τη διέλευσή του στον γήινο Αιγόκερω ελαφραίνει την ατμόσφαιρα, εντείνει την αντικειμενικότητα και τη λογική θεώρηση των πραγμάτων και ισχυροποιεί την αίσθηση του μαζί σε ένα κοινό αγώνα που έχει στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας στο σύνολό της.

Αυτή η διέλευση μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει τον κοινωνικό θυμό λόγω των μέτρων περιορισμού αλλά και να οδηγήσει σε ανάληψη δράσης πρόσωπα και ομάδες υπέρ των προσωπικών ελευθεριών που νιώθουν ότι καταπατώνται ή πλήττονται. Αυτές οι αντιδράσεις θα είναι υπέρ ή κατά των κοινωνιών; Θα δείξει. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue