«Συνομιλίες Γυναικών-Woolf vs Joyce»

Woolf vs Joyce

Μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων τουέργου «Συνομιλίες Γυναικών – Woolf vs Joyce», το οποίο παρουσίασεη ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» πέρσιστη Θεσσαλονίκη στο Μπενσουσάν Χαν, στην Οικία Τέλλογλου, και στα Ιωάννινα (στο μπαρ – καφέ Σκάλα),οι Συνομιλίες επανέρχονται για δεύτερη χρονιά με πρώτο σταθμό την Αθήνα και το θέατρο Αλκμήνη.

Στο έργο ανταμώνουνηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.

Ο Νίκος Βουδούρης και η Αναστασία Θεοφανίδου, σε μια καινούρια συνεργασία-πρόκληση, επιχειρούν με όχημα τον λόγο των Γουλφ και Τζόυς, αλλά και της Λέσινγκ και της Βιλάρ, να φωτίσουν τα θέλω μας, σε μια δυσνόητη επικοινωνιακά κοινωνία και να ανοίξουν δρόμους πολύ πιο γόνιμους για τον καθένα και για όλους. Επέλεξαν κείμενα τα οποία δημιουργούν σκέψεις, αντιθέσεις, συμφωνίες και γενικά εισβάλλουν στον πυρήνα των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ειδικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, γραπτά κείμενα σημαντικών συγγραφέων που κατέθεσαν τις απόψεις τους και άφησαν τη δική τους ιστορία εδώ και εκατό περίπου χρόνια. Ο λόγος τους, δείχνει να είναι το ίδιο επίκαιρος με τότε και οι λύσεις δείχνουν να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βουδούρης, «ο καθρέφτης δείχνει την αλήθεια, αλλά ο ίδιος είναι ψέμα».

Και όπως γράφει η Ντόρις Λέσινγκ: «Άντρες. Γυναίκες. Δεσμώτες. Ελεύθεροι. Καλοί. Κακοί. Ναι. Όχι. Καπιταλισμός. Σοσιαλισμός. Σεξ. Αγάπη. Θέλω να τελειώνω με όλα αυτά… με τις ιστορίες περί αντρών εναντίον γυναικών, με όλα τα παράπονα… τις κατηγορίες και τις προδοσίες».

INFO

«Συνομιλίες γυναικών. Woolf vs Joyce»

Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης

Επιλογή –προσαρμογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης, Αναστασία Θεοφανίδου

Ερμηνεία: Αναστασία Θεοφανίδου

Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μπάμπης Ματεντζίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολοβός

Φωτογραφίες: Elise Ntoremi Photography

Φωτογραφίες προβών: Ρωμούδης Κωνσταντίνος

Photography by Constantinos

Σχεδιασμός εντύπων: Ντίνα Στέφου

Εκτύπωση εντύπων: Graphica

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 6, Σάββατο 7, Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 21:30

Διάρκεια: 65′

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 10€, μειωμένο 8€

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: τηλ. 210 3428650 και 6944540837(απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

* Ευχαριστούμε τον Γιώργο Φράγκογλου για τη βοήθεια του.

Οι παραστάσεις γίνονται σε συνεργασία με το Eclipse Group Theater.

Μετά την Αθήνα θα ακολουθήσουνκαι πάλι παραστάσεις στις 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίουστη Μαγική σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν στη Θεσσαλονίκη

Κριτικές και σχόλια θεατών

Μια χειροποίητη παράσταση. Από εκείνες που τιμούν τα υλικά τoυς. Σε μια σοφίτα με τα ολίγα και τα πολλά. Σε συνθήκες εξομολόγησης. Σε απόσταση αναπνοής για να μην χάνεται ο λυγμός.

Με λόγο αποθησαυρισμένο, που σου τον αποθέτει στον νου και στην καρδιά για να τον αναστοχαστείς. Μια γυναίκα, όλες οι γυναίκες, και μαζί της Εκείνος. Πάντα. Ο Μέγας Παρών και Απών.

Αξίζει να κοινωνήσετε Βιρτζίνια Γουλφ, Τζέιμς Τζόυς, Ντόρις Λέσινγκ, Εσθέρ Βιλάρ. Μέσα από τη συγκινητική λιτότητα της Αναστασίας Θεοφανίδου. Στο ημίφως. Για να μείνει μεταξύ σας και εντός σας. Σαν τελετή.

Στο Μπενσουσάν Χάν.

Καλλιόπη Εξάρχου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεατρολογίας ΑΠΘ ,Συγγραφέας

Στην παράσταση “Συνομιλίες Γυναικών.Woolfvs Joyce”, μια επιλογή κειμένων από τον Νίκο Βουδούρη και την Αναστασία Θεοφανίδου και σε σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη από την ομάδα “Σχήμα εκτός Άξονα” στη Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν, “ανταμώνουν” ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ. Οι ηρωίδες αυτές αποφασίζουν να επισκεφτούν τη σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν μέσα από έναν καθρέπτη, ένα μαύρο καπέλο και το ομοίωμα ενός άνδρα. Οι ηρωίδες έρχονται στο σήμερα, για να μοιραστούν τη μοναξιά τους μαζί μας.

.

Η κ. Αναστασία Θεοφανίδου με ιδιαίτερη θεατρική άνεση κι έναν ξεχωριστό αυθορμητισμό μάς μεταγγίζει αυτή ακριβώς τη μοναξιά. Αφουγκράζεται τους ήχους της σοφίτας, το ελάχιστο τρίξιμο της. Παρατηρεί τις γραμμές του προσώπου της σε έναν μεγάλο καθρέπτη. Γίνεται το υποκείμενο μέσα στο αντικείμενο, κι ας τα θέλει χωριστά το συντακτικό. Εδώ υποκείμενο και αντικείμενο ταυτίζονται και συγχρονίζονται με τις αναπνοές των θεατών.

Ζωή Ταυλαρίδου -kulturosupa

-«Συνομιλίες γυναικών» (σκην. Ν. Βουδούρης): Καλά λογοτεχνικά κείμενα ως βάση και ήσυχα ξεδιπλωμένη γυναικεία οπτική από την Αναστασία Θεοφανίδου. Ιδανική για εξομολογήσεις η «σπιτίσια» ακουστική της σοφίτας του Μπενσουσάν Χαν.

Ζωή Βερβεροπούλου – Lavart

.Εξαιρετική ερμηνεία σε έναν εκπληκτικόχώρο όπως είναι το ΜπενσουσάνΧαν. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης ω μεταγγίζει αυτή ακριβώς τη μοναξιά. Αφουγκράζεται τους ήχους της σοφίτας, το ελάχιστο τρίξιμότς. Παρατηρεί τις γραμμές του προσώπου της σε έναν μεγάλο

Στην σοφίτα του ΜπενσουσάνΧαν

Ένα θεατρικό απο το Σχήμα ΕκτόςΆξονα με την εξαιρετική Αναστασια Θεοφανιδου

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

WOOLF vs JOYCE αυτί

Για το Σχήμα εκτός Άξονα

Αναστασία Θεοφανίδου Νίκος Βουδούρης 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue