Σκέφτεστε να μην πάτε σήμερα στο γυμναστήριο; Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλό σας!

Σκέφτεστε να μην πάτε σήμερα στο γυμναστήριο;

Ίσως πρέπει να επανεξετάσετε την σκέψη σας αυτή διότι οι ερευνητές απο το University of Maryland ανακάλυψαν ότι εάν δεν κάνετε άσκηση για μόλις 10 ημέρες μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον εγκεφάλο σας. Στην έρευνα που πήραν μέρος άνθρωποι 50-80 ετών με πολή καλή φυσική κατάσταση μόλις τους ζητήθηκε να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα και να υιοθετήσουν καθιστική ζωή για 10 ημέρες, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ερευνητές παρατήρησαν κάποιες σημαντικες αλλαγές στον εγκέφαλο τους.

Σε σύγκριση με μαγνητικές τομογραφίες που είχαν ληφθεί κατά την έναρξη της μελέτης, τα άτομα έδειξαν :

-μειωμένη ροή αίματος σε οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου συμπεριλαμβανομένου του ιππόκαμπου, το κέντρο μνήμη του εγκεφάλου, και πολλές περιοχές που επηρεάζονται συνήθως από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ξέρουμε οτι σε ηλικιωμένα άτομα, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ιππόκαμπου από την συρρίκνωση. Αν σταματήσετε την άσκηση για 10 ημέρες, όπως ακριβώς θα χάσετε γρήγορα την καρδιαγγειακή σας κατάσταση , θα αντιμετωπίσετε επίσης και μια μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο.

Βλέποντας λοιπόν πόσο γρήγορα μειώνετε η αιματική ροή σύμφωνα και με την έρευνα αυτή καλό είναι να υιοθετήσουμε ένα πιο υγειονό τρόπο ζωής συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης.

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν μείωση από 7 έως 10 % της αερόβιας ισχύς μετά από 12 ημέρες παύσης , 14 έως 15 % μετά από 50 ημέρες, και 16 έως 18 % μετά από διάστημα 80 ημερών.

Για αυτό ξεκινήστε άσκηση φίλες μου!

Περιμένω με χαρά τις δικές σας ερωτήσεις σχετικά με την συμμετοχή σας σε προγράμματα εκγύμνασης ή οτιδήποτε έχει σχέση με άσκηση και υγεία!

12659647 953606101353600 1735860543 n

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

12834574 972677686113108 1299775450 n

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue