Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
 
5 αβγά βιολογικά
120γρ. ελαιόλαδο
130γρ. ζάχαρη καστανή
120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
60γρ. κακάο
¾ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, χωρίς γλουτένη
¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
200γρ. καφέ δυνατό
1 κουτ. σούπας λικέρ με γεύση καφέ
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 
Διαδικασία
 
Βήμα 1
 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα χειρός ή μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
 
Βήμα 2
 
Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών, συνεχίζοντας να χτυπάτε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 
Βήμα 3
 
Τέλος προσθέτετε τον καφέ, το λικέρ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
Βήμα 4
 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία τετράγωνη φόρμα ή ταψί διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε το κέικ για 20 – 25 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά, μετά τα 20 λεπτά τρυπάτε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ. Θα πρέπει η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή, διαφορετικά συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
 
Βήμα 5
 
Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
 
 
 
Tip: Εκτός από τα υλικά που αναγράφoνται στην συνταγή ότι πρέπει να είναι χωρίς γλουτένη, θα πρέπει και τα υπόλοιπα υλικά να έχουν πιστοποίηση gluten FREE.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue