Σωματική & Ψυχική Ευεξία Ενώ #ΜένουμεΣπίτι

Σχεδόν το ένα τρίτο της ανθρωπότητας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό. Νιώθουμε σα να χάνουμε το μυαλό μας. Εγκλωβισμένοι, προσπαθούμε να μην τρελαθούμε. Ποιός θα είναι ο αντίκτυπος αυτού του εγκλεισμού στη σωματική και ψυχική υγεία μας;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καθιστική ζωή δεν μας κάνει καλό. Το έχουμε ζήσει στην καθημερινότητα μας και στη δουλειά, αλλά τουλάχιστον ακόμα κι αν καθόμασταν σε μια καρέκλα μπροστά σε μια οθόνη μπορούσαμε τουλάχιστον να κυκλοφορούμε. Τώρα καθόμαστε που καθόμαστε γενικώς, αλλά δεν κυκλοφορούμε, και νιώθουμε πραγματικά τι σημαίνει καθιστική ζωή.

Η σωματική δραστηριότητα/άσκηση βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας.

Συμβάλει στο να κρατήσουμε σε εγρήγορση το μεταβολισμό μας και να κάνουμε περισσότερες καύσεις.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, τα οποία βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις μολύνσεις.

Η σωματική άσκηση δεν ωφέλει μόνο το σώμα μας αλλά μας βοήθα και στη διάθεσή μας. Η ενεργή δράση βοηθάει να μειωθούν οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και προωθεί την απελευθέρωση ορμονών καλής αίσθησης, όπως οι ενδορφίνες. Μετά από γυμναστική δεν νιώθετε καλυτέρα; Που καταφέρατε κάτι, που ξεπεράσετε τα όριά σας;

Tώρα που είναι όλα κλειστά τι μπορούμε να κάνουμε να κρατήσουμε σε φόρμα το σώμα μας και την ψυχική μας διάθεση;

Γίνετε χαμαιλέοντες και προσαρμοστείτε στα καινούργια δεδομένα. Ας αυτοσχεδιάσουμε!

Κολλημένοι μέσα στο σπίτι, υπάρχουν τρόποι να συνεχίσετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας, και μερικοί από αυτοί απαιτούν ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Αλλά και για αυτούς που δεν είχαν τη γυμναστική στο πρόγραμμά τους, τώρα είναι η ευκαιρία να τη δοκιμάσουν, αφού δεν έχουν πια πρόσβαση στις συνηθισμένες τους δραστηριότητες.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε ένα ποδήλατο γυμναστικής ή ένα διάδρομο, τότε θα είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτό τον εσωτερικό τρόπο να κρατάτε τη φόρμα σας.

Αλλά κι αν δεν έχετε απολύτως τίποτα, ούτε στρώμα, δεν έχετε δικαιολογία. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο με διάφορα επίπεδα γυμναστικής άνευ εξοπλισμού που μπορείτε να τα ακολουθήστε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

Δοκιμάστε ακόμα να περπατήσετε ζωηρά γύρω από το σπίτι ή πάνω και κάτω από στις σκάλες.

Ο χορός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε να κινήστε, ειδικά μαζί με τα παιδιά. Οπότε 15 με 20 λεπτά χορού, δύο ή τρεις φορές την ημέρα μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην καθημερινότητά σας και είναι απελευθερωτικά διασκεδαστικό και ψυχικά εκτονωτικό.

Οι ασκήσεις αντίστασης, ασκήσεις που συστέλλουν τους μυς απέναντι σε εξωτερικές πιέσεις και βάρη, μπορούν επίσης να γίνουν εύκολα στο σπίτι. Ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας βάρη ή ζώνες αντίστασης, αλλά αν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτά, αυτό δεν πρέπει να σας σταματήσει. Κάντε βαθιά καθίσματα, προβολές, σανίδα, πιέσεις προς τον τοίχο ή τον πάγκο της κουζίνας και πολλά άλλα. Εξάλλου, ακόμα κι αν δεν έχετε βαράκια μπορείτε να χρησιμοποιήστε 2 μπουκάλια νερό για βάρη ή ότι άλλο έχετε στο σπίτι.

Σε όλη αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, μπορούμε να διατηρούμε τον έλεγχο στην υγεία και την ψυχική ηρεμία μας. Έτσι, ανεξάρτητα από την εξωτερική κατάσταση, προσπαθήστε να συνεχίσετε να κινήστε, να τρώτε υγιεινά και να παραμένετε ευδιάθετοι.

Don’t forget to smile!

#spreadahope #likewomangr #smile #menoumespiti 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue