Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fimages easyblog images 928 7c8a032eb1fd580d4ed0e1065f1e3688 XL

Σουφλέ με καταϊφι

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
 
Υλικά
 
Καταϊφι 600 γρ
Κεφαλογραβιέρα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Ροκφόρ 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Κεφαλοτύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Μετσοβόνε καπνιστό 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Μοτσαρέλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Τυρί γκούντα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Γάλα 4 -5 φλιτζάνια του τσαγιού
Αυγά 4 τεμ
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος
Βούτυρο ή μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας
 
Οδηγίες
 
Ανοίγουμε  με τα χέρια μας το καταϊφι, το ξύνουμε και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε τα τυριά όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τριμμένο δυόσμο. Αλείφουμε ένα ταψί στρογγυλό με το βούτυρο και στρώνουμε το μισό καταϊφι.Αδειάζουμε επάνω στο καταϊφι το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό καταϊφι. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα,το πιπέρι και περιχύνουμε το καταϊφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,ανάλογα με τον φούρνο μας για 40 λεπτά . Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε φέτες  και σερβίρουμε.
 
Πηγή: chefoulis

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED