Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2015%252F06%252Fimages easyblog images 928 adb5c7e925de1b08c7b602713e07074b XL

“Στα σκοτεινά” με τον Λάζαρο Βασιλείου

 

Ο Λάζαρος Βασιλείου είναι ηθοποιός και αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση “Στα σκοτεινά Makingmovies”

του Γιώργου Ηλιόπουλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά.  Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15 στο Cartel τεχνοχώρος (Αγ. Άννης & Μικέλη 4 – Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας, T. 693 9898258)

 

  • Μίλησε μας για την παράσταση που συμμετέχεις;

Αυτόν τον καιρό έχω τη τύχη να συνεργαστώ με γνώριμα πρόσωπα, όπως ο σκηνοθέτης μας Θοδωρής Βουρνάς με τον οποίο γνωριζόμαστε από παλιά και με τον Ορέστη Τρίκα τον οποίο γνωρίσω από την δραματική. Η παράσταση μας “Στα σκοτεινά Makingmovies” είναι από τις δουλειές , τις οποίες πραγματικά τις ευχαριστιέμαι , τόσο λόγω ικανοποίησης αποτελέσματος , όσο και συνεργασίας με τους ηθοποιούς Λία Τσάνα και Νίκο Αναγνωστόπουλου.

  • Στα Σκοτεινά – Making Movies,  τι σημαίνει για σένα σκοτάδι;

Κάτι το οποίο με κάνει να αναζητώ πιο επίμονα το φως.

 

  • Ποιους ρόλους υποδύεσαι;

Υποδύομαι δυο χαρακτήρες. Ο ένας με έντονη σεξουαλική καταπίεση από την παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας αρχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό του και να αντιμετωπίζει την καταπίεση όταν ανακαλύπτει τη σεξουαλική επαφή μέχρι την στιγμή, που ένα σοβαρό ατύχημα αλλάζει όλη του τη ζωή. Ο δεύτερος χαρακτήρας έχει να κάνει με τα αποτελέσματα της ενδοοικογενειακής βίας και πως αυτά τον σημαδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής του.

  • Η συχνή εναλλαγή διαφορετικών ρόλων σε μια παράσταση πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για έναν ηθοποιό;

Αρχικά θα ήθελα να πω, ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τον ηθοποιό να δοκιμάζεται στην φόρμα των μονολόγων . Ειδικά, όταν έχουμε να κάνουμε με αρκετές εναλλαγές ρόλων, ποσό μάλλον στην δίκη μας παράσταση, όπου απαιτείται ακόμη και όταν ο μονόλογος παίζεται από άλλον ηθοποιό και εμείς τον υποστηρίζουμε με παράλληλες δράσεις .

  • Η παράσταση έχει να κάνει και με θέματα που θεωρούνται ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Περιγράφει καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας, σχέσεις γονιών- παιδιού, ομοφυλοφιλία. Πιστεύεις πως το θέατρο απελευθερώνει τη σκέψη;

Για την ελληνική κοινωνία δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλά θέματα ταμπού, όπως αυτά που θίγουμε στην παράσταση μας. Φυσικά, και το θέατρο απελευθερώνει την σκέψη και αυτό το αντιλαμβάνεται ο θεατής, όταν φεύγει από το θέατρο προβληματισμένος .

  • Ζούμε μια εποχή που οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν πάρει τη σκηνή στα χέρια τους. Κάνουν μόνοι τους παραγωγές, σκηνικά, συνεργασίες. Πως το βιώνεις αυτό;

Με πολύ κόπο . Νομίζω, ότι αυτό έχει δυο όψεις. Από τη μια είναι σίγουρα πολύ καλό λόγω της πολυφωνίας και είναι πολύ σημαντικό, ότι δεν μένει ο κόσμος άπραγος και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όσον αφορά τον τομέα της τέχνης. Γιατί πολύ άπλα δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. Από την άλλη , κάτι τους ώθησε σε αυτό.

  • Φέτος συμμετείχες στην τηλεοπτική σειρά του mega «Δικαίωση», μίλησε μας για το ρόλο σου;

Αισθάνομαι παρά πολύ τυχερός, που μου δόθηκε η ευκαιρία να ερμηνεύσω έναν καλό ρόλο, όπως ο ρόλος του Ντίνου στη σειρά και συνεργαστώ ,τόσο με έμπειρους ηθοποιούς, όσο και με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη.

  • Περιέγραψε μας την εμπειρία ενός τηλεοπτικού γυρίσματος;

Ήταν η πρώτη φορά που έκανα καθημερινή σειρά και κατάλαβα αμέσως τη διάφορα από μια εβδομαδιαία ή και τον κινηματογράφο. Η πίεση του χρόνου είναι πολύ έντονη. Αυτό αυτόματα αυξάνει κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας. Πάρ’ όλα αυτά το διασκέδασα και θα μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα.

  • Πως προσεγγίζεις ένα ρόλο στη κάμερα και πως στο θέατρο;

 

Η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική , η μαγεία της κάμερας είναι ότι κατάφερε να φέρει τις αντιδράσεις και την δράση του ηθοποιού πιο κοντά. Αυτό από μονό του απαιτεί ένα πιο εσωτερικό , ρεαλιστικό και άμεσο τρόπο προσέγγισης . Στο θέατρο από την άλλη ο θεατής είναι παρών, αλλά έχει μια άλφα απόσταση από σένα και κάποια πράγματα για να περάσουν χρειάζονται την απαιτούμενη “ένταση, υπερβολή”, αυτό που λέμε θεατρικότητα κάποιες φορές, χωρίς φυσικά να χάνονται τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε στην κάμερα. Θα μπορούσαμε ώρες να αναλύουμε τις διαφοροποιήσεις στην προσέγγιση.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Όσες φορές έχω κάνει σχέδια και τα έχω πιστέψει ο Θεός έχει γελάσει πολύ μαζί μου. Κάποια στιγμή πρέπει να μου γίνει μάθημα!!!

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED