Στην καρδιά του χειμώνα επέλεξε μια υπερτροφή…τον τραχανά

Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα.

Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός. Ο ξινός τραχανάς ζυμώνεται με γιαούρτι.

Bοηθά στην καλή υγεία του εντέρου, χάρη στις φυτικές ίνες και τους υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ οι γαλακτοβάκιλοι που βρίσκονται στο γάλα επιδρούν θετικά σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα του οργανισμού.

Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ασβέστιο. Περιέχει καροτενοειδή, όπως λουτεΐνη που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και συντελεί στη μείωση των ελευθέρων ριζών που τυχόν υπάρχουν στον οργανισμό.

Μπορείτε να τον μαγειρέψετε με διάφορους συνδιασμούς και να του δώσετε την νοστιμιά που σας ταιριάζει.

#tip: “Σβήστε” τα λαχανικά (κρεμμύδι κτλ) που σοτάρετε στην κατσαρόλα με λικέρ μαστίχας. Αφού μετά σιγοβράσετε τον τραχανά για 30΄, σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί.

#PsomaMedicalWellness | www.psoma.gr | 210 6801085-6

Follow me στα social Facebook Instagram

Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος

Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue