Στο “Messiah” Του Netflix Ίσως Βρήκαμε Το Πιο “Τρομακτικό” Σενάριο

 “Απεσταλμένος του Θεού ή ακόμη ένας απατεώνας”. Αυτή είναι η απορία που θα σου γεννηθεί στην πρώτη σεζόν της σειράς “Messiah” που έκανε πρεμιέρα στο Netflix πριν από λίγες μέρες.

Πρόκειται για μίας εξαιρετικά δομημένη σειρά με ένα καλογραμμένο σενάριο με αποκαλύψεις που θα σε κάνουν να την δεις ολοκληρωμένη μέσα σε μία ημέρα ( ειδικά αν έχεις ρεπό από τη δουλειά ). Η ιστορία ξεκινά από τη Συρία, περνάει στο Ισραήλ, φτάνει στις ΗΠΑ και μας αφήνει στο άγνωστο. Χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα μετάδοσης του λόγου του αποκαλούμενου ως Μεσσία. Τα social media, το internet, την τηλεόραση όπως είναι σήμερα.

Κάπου εδώ λοιπόν ίσως γεννηθεί η απορία που σου δώσαμε στην αρχή και σίγουρα θα… τρομάξεις. Σίγουρα η πρώτη σου σκέψη είναι πως πρόκειται για απατεώνα. Σίγουρα θα ήταν πάρα πολύ εύκολο για κάποιον να εκμεταλλευτεί όλα τα σύγχρονα μέσα για να μας επηρεάσει. Πόσο μάλλον για κάποιον που αναφέρει πως είναι ο Μεσσίας. 

Αν εξαιρέσεις λοιπόν τις τρομακτικές σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου, τότε πρόκειται για μια ωραία ιστορία που προκαλεί. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη φουντώσει και είναι απόλυτα λογικό μιας και η πίστη βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, αλλά η σειρά κυρίως ασχολείται με τα καλά και τα κακά, τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες, της σύγχρονης κοινωνίας. Όπως είναι φυσικό, όσο προχωρά η σειρά προκύπτουν μερικά “θαύματα” και οι πιθανές εξηγήσεις στερεύουν, προκύπτουν αμφιβολίες για το που τελικά θα οδηγηθεί η ιστορία.

Καλό είναι να την δεις και να προσπαθήσεις να σκεφθείς πως μας δείχνει όντως πώς θα ήταν ένας Μεσσίας στην σύγχρονη εποχή…

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue