Οι Hair Experts Μοιράζονται 5 Κόλπα Για Styling Σε Σγουρά Μαλλιά!

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Αν έχετε σγουρά μαλλιά, ξέρετε ήδη πόσο δύσκολα στο styling είναι. Μπορείτε να τα περιποιείστε πολύ καλά, αλλά ακόμα μπορεί να κάνουν «του κεφαλιού τους» και να μοιάζουν σαν να τα έχετε παραμελήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Και παρόλο που έχετε πιθανώς καταλάβει τι και πως χρειάζονται οι μπούκλες σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παίξετε με μερικά νέα κόλπα για να αλλάξετε λίγο το look σας. Συγκεντρώσαμε τις 5 καλύτερες συμβουλές και τρικ, με πραγματικά όσα πρέπει να γνωρίζετε.

  • Πώς να ξεμπλέκετε τα σγουρά μαλλιά.

Το τέχνασμα: Χρησιμοποιήστε μια ειδική βούρτσα.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα προσπαθούσατε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα. Γιατί; Επειδή ειδικά τα λεπτά μαλλιά ή τα φθαρμένα μαλλιά, είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, οδηγώντας σε περαιτέρω μπλέξιμο. Αντ ‘αυτού, πριν μπείτε στο ντους, βουρτσίστε απαλά τις στεγνές μπούκλες σας με μια ειδική βούρτσα με μεγαλύτερα δόντια.

Ενώ κάνετε ντους (ή μετά το στέγνωμα των μαλλιών σας), χτενίστε τα απαλά με μια χτένα με μεγάλες τρίχες για να διανείμετε τα προϊόντα χωρίς να σπάσετε τις μπούκλες σας.

  • Πώς να αποτρέψετε το σπάσιμο στα σγουρά μαλλιά.

Το τέχνασμα: Βουρτσίστε από κάτω προς τα πάνω.

Όχι, αυτό δεν είναι ακριβώς μυστικό, αλλά τις περισσότερες φορές δεν ακολουθείτε τους κανόνες, έτσι, το επαναλαμβάνουμε ξανά. Και ξανά. Μην ξεκινήσετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες σας ή ακόμα και από τη μέση των μαλλιών σας, αλλιώς θα σπάσετε την άκρη της τρίχας.

Κάθε φορά που ξεκινάτε το βούρτσισμα από τις ρίζες σας, πιέζετε τους μικροσκοπικούς κόμπους κάτω, μέχρι να δημιουργήσετε ένα μεγάλο κόμπο. Αντ ‘αυτού, βουρτσίστε από τα άκρα, σταδιακά και με απαλές κινήσεις κινηθείτε προς τα πάνω. Οι μπούκλες σας θα σας ευχαριστήσουν.

  • Πώς να θρέψετε βαθιά τα σγουρά μαλλιά.

Το τέχνασμα: Εφαρμόστε το μαλακτικό σας σε στεγνά μαλλιά, όχι σε υγρά.

Ακούγεται περίεργο, αλλά το κλειδί για να κρατάτε τις μπούκλες σας πραγματικά ενυδατωμένες είναι να χρησιμοποιήσετε το conditioner σας σε ξηρά μαλλιά για να βοηθήσετε στη μεγιστοποίηση της ισχύος του. «Δεν θέλετε το conditioner σας να φεύγει με το νερό», λέει η Mona Gohara, δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο Yale.

Βασικά, εάν οι τρίχες σας έχουν ήδη πολύ νερό, δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσουν τόσο πολύ conditioner. Έτσι, προτού μπείτε στο ντους, απλώστε το conditioner στα μαλλιά σας και περιμένετε 20 λεπτά. Στη συνέχεια, μπείτε στο ντους, πλύνετε το σώμα σας, κάνετε το ξύρισμα σας και αφήστε τον ατμό από το ντους να βοηθήσει το conditioner να διεισδύσει στις τρίχες σας. Τελειώστε λούζοντας τα μαλλιά σας ως συνήθως.

  • Πώς να πλένετε τα σγουρά μαλλιά χωρίς να τα καταστρέφετε.

Το τέχνασμα: Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό σαμπουάν.

Ένα ενοχλητικό πράγμα για τα προϊόντα μαλλιών για μπούκλες: Είναι συχνά πάρα πολύ βαριά για τις μπούκλες. Αλλά, από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα «κανονικά» σαμπουάν είναι συχνά πολύ ξηρά. Έτσι, αντί να παίζετε παιχνίδι, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό σαμπουάν που θα καθαρίσει απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ θα ενυδατώνει τις μπούκλες σας.

Απλά αναμίξτε μια δόση σαμπουάν που δεν περιέχει θειικά άλατα με μερικές δόσεις από το αγαπημένο σας conditioner στην παλάμη του χεριού σας και στη συνέχεια κάντε μασάζ στις ρίζες σας πριν το ξεπλύνετε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ακόμα ένα conditioner στα άκρα σας για μέγιστη ενυδάτωση.

  • Πώς να φροντίσετε τα πραγματικά ξηρά σγουρά μαλλιά.

Το τέχνασμα: Αφήστε το σαμπουάν και λουστείτε μόνο με conditioner.

Αν έχετε πολύ ξηρές μπούκλες, παραλείψτε πλήρως το σαμπουάν και δοκιμάστε να τα λούσετε μόνο με conditioner ή συγκεκριμένο τύπο σαμπουάν με conditioner μαζί. Κάντε το αυτό μία φορά την εβδομάδα ή όσο συχνά χρειάζεται, για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα χωρίς να είναι ξηρά.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης για τα σγουρά μαλλιά σας. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue