Super ρόφημα: Φτιάξε τσάι με μέλι, τζίντζερ και λεμόνι

Μάθε για τις θαυματουργές τους ιδιότητες και με ποιο τρόπο μπορείς να κάνεις τεράστιο καλό στον οργανισμό σου.

To τσάι με τζίντζερ (ginger/πιπερόριζα), λεμόνι και μέλι είναι ένα αναζωογονητικό ρόφημα που καλό είναι να πίνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε και ειδικά όταν έχουμε κρυώσει ή αντιλαμβανόμαστε συμπτώματα γρίπης.Είναι αλήθεια οτι όλα αυτά τα συστατικά έχουν σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες και ιδιαίτερα όταν συδυάζονται μεταξύ τους. Μερικά μόνο από τα οφέλη τους είναι η ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση, το οτι βοηθούν το ανοσοποιητικό να ανακάμψει από ιώσεις και οτι το ενδυναμώνουν γενικά ώστε να προλαμβάνει μολύνσεις.Και η αντιμετώπιση εποχικών ασθενειών είναι μόνο μία από τις super-δράσεις τους. Σε πληροφορούμε οτι μπορείς να χρησιμοποιείς αυτόν τον θαυματουργό συνδυασμό υλικών και σε άλλες περιπτώσεις, που ίσως δε γνωρίζεις.

Υγεία της καρδιάς
Μερικές μελέτες συνδέουν το ginger μπορεί να προλάβει προβλήματα στο κυκλοφορικό και να μειώσει τη χοληστερίνη. Κατά συνέπεια, βοηθάει στην αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων που σχετίζονται άμεσα με τη φραγή φλεβών και αγγείων.Ναυτία
Το ενοχλητικό σύμπτωμα της τάσης προς εμετό μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Το ginger φαίνεται να καταπραϋνει την ένταση του και μάλιστα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η ναυτία είναι επακόλουθο χημειοθεραπείας. Επιπλέον, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και μειώνει τους πόνους στα κόκαλα που προέρχονται είτε από κούραση είτε από οστεοαρθριτικές παθήσεις.

Αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση

Το μέλι έχει επουλωτικό και αντισηπτικό εφέ καθώς φαίνεται να μειώνει τη συγκέντρωση βακτηρίων γύρω από ένα τραύμα. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά είδη βακτηρίων δε μπορούν να ζήσουν μέσα στο μέλι και έτσι η φλεγμονή και το πρήξιμο μειώνονται και ο υγιής ιστός αφήνεται να αναπτυχθεί. Επιπλέον, λόγω της ικανότητάς του να έλκει το νερό, το μέλι βοηθάει στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, ειδικά σε περιπτώσεις ηλιακών εγκαυμάτων.Αντιοξειδωτική δράση

Όταν το προσθέσεις στο τσάι σου, το λεμόνι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, που εκτός από όλες τις άλλες ευεργετικές της ιδιότητες (υγιή οστά και δόντια, επούλωση τραυμάτων) είναι και αντιοξειδωτική. Βοηθαέι στη μείωση των ελευθέρων ριζών που σχετίζονται με κάποιες μορφές καρκίνου, με αρθριτικά προβλήματα και καρδιακές ασθένειες. Η βιταμίνη C επίσης ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ το λεμόνι περιέχει βιοφλαβονοειδή που είναι υπεύθυνα για τα επίπεδα της βιταμίνης σε κάθε κύτταρο.

Ακόμα περισσότερο μέλι
Το μέλι δρα βοηθητικά στην πέψη και συμπληρώνει την έλλειψη ενζύμων απαραίτητων για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης το μέλι είναι η λύση σε περιόδους εξαντλητικής δραστηριότητας όπου παρουσιάζονται συμπτώματα υπερκόπωσης.

missbloom.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue