Συμπληρώματα Διατροφής: Γιατί Είναι Απαραίτητα Στην Διατροφή Μας!

“Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν” είπε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής. Η πρόληψη είναι καλύτερη από οποιαδήποτε θεραπεία.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η παράταση της νεότητας και η μακροζωία. Είναι αποτέλεσμα του γενετικού μας κώδικα και μόνο, αυτή η επιδίωξη ή είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας;

Το DNA είναι υπεύθυνο για πολλές χρόνιες ασθένειες και είναι αυτό που σαφώς καθορίζει την βασική εξωτερική εμφάνιση, το φαινοτυπό μας. Όμως παράγοντες όπως το άγχος και η κακή διατροφή συμφωνά με μελέτες φαίνεται να παίζουν πολύ πιο καθοριστικό ρολο στην γήρανση και στη μείωση του προσδόκιμου ζωής μας. Έτσι, η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωης κρίνεται πλέον απαραίτητη. Στην καθημερινοτητά μας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την άσκηση και κυρίως ένα σωστό διατροφολόγιο αν θέλουμε να παραμείνουμε νέοι, δραστήριοι και υγιείς όσο το δυνατόν περισσότερο.

“Είμαστε ότι τρώμε”
Ο οργανισμός μας εχεί ανάγκει να λαμβάνει καθημερινά υπερπληθώρα αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων. Οι βιταμίνες όσο και τα αμινοξέα παίζουν το ρόλο του καταλύτη για όλες τις βιοχημικές διαδικασίες του οργανισμού. Σε αυτές τις διαδικασίες βασίζεται η πρόοδος της υγείας μας και σαφώς η διατήρηση της νεότητας. Ο οργανισμός “γερνάει” όταν δεν έχει επάρκεια σε βιταμίνες που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα που δομούν όλες τις βασικές οργανικές ουσίες του και μετάλλα που βοηθούν στη στήριξη του σκελετού και την ισορροπία υγρών.

Το ισορροπημένο και ολοκληρωμένο διατροφολόγιο θωρακίζει τον οργανισμό, προάγει την υγεία και την ομορφιά. Αν και μεγάλο μέρος του πληθυσμού προσπαθεί να ακολουθεί ένα σωστό διατροφολόγιο, ένα μικρό μέρος το καταφέρνει. Δυσκολεύεται να πετύχει το στόχο του εξαιτίας των εντατικών ρυθμών, του φόρτου εργασίας και των καθημερινών απαιτήσεων. Ένω για όσους τελίκα τα καταφέρνουν, τίθεται το ερώτημα, έχουν οι τροφές τη διατροφική αξία που είχαν παλιότερα;

Δυστυχώς, με την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και την ένδεια του εδάφους σε θρεπτικά συστατικά οι τροφές σήμερα είναι αμφιβόλου ποιοτητας. Τα περισσότερα τρόφιμα είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Και αν σε αυτό προστεθεί και το μαγείρεμα που καταστρέφει ακόμα περισσότερο τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι δε λαμβάνουμε απο τη διατροφή μας οσα χρειαζόμαστε.

Άν, λοιπόν αναλογιστούμε τη καθοριστική σημασία της διατροφής στη ζωή μας και τη χαμηλή ποιότητα των τροφίμων σήμερα καταλαβαίνουμε γιατί δικαίως υπάρχει τέτοια στροφή του ενδιαφέροντος του κόσμου στα συμπλήρωματα διατρόφης και στις υπερτροφές. Και τελικά γιατί κρίνεται τόσο απαραίτητη η συστηματική λήψη τους.

Για να προσφέρουμε στον οργανισμό μας ολα όσα χρειάζεται για να παραμείνει δραστήριος, όμορφος, νέος και υγιής πρέπει καθημερίνα να λαμβάνουμε κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα.

 

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Είμαι η Νατάσα Σπυρίδη και είμαι απόφοιτη Φαρμακευτικής Αθηνών. Αν και ασκώ το επάγγελμα του φαρμακοποιού κανονικά χρόνια τώρα, πάντα υπήρχε το “μικρόβιο” της δημοσιογραφίας μέσα μου. Μέσα από την αρθογραφία μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας με εύκολο και κατανοητό τρόπο μυστικά ομορφιάς και διατροφή

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue