«Σύνδεση και ενέργεια». Έκθεση ζωγραφικής της Αριέττας Μαρτάκη στο «Φλοίσβο»

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου καλεί το φιλότεχνο κοινό να απολαύσει μια ξεχωριστή εκδήλωση, την έκθεση ζωγραφικής της Αριέττας Μαρτάκη με τίτλο «Σύνδεση και ενέργεια». Μια διαδρομή της κοσμικής ύλης από τον Πυθαγόρα έως το ενεργειακό μας σώμα και τη θεραπεία αυτής…

Στα εγκαίνια, που θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19.00, στο πολιτιστικό κέντρο«Φλοίσβος» (έναντι πλατείας Φλοίσβου) για την καλλιτέχνιδα και το έργο της θα μιλήσουν οι Ροζίτα Σώκου, Τέλης Ζώτος, Ιάκωβος Μυλωνάς, Ευανθία Στιβανάκη, Δημήτριος Κλούβας. Ρόλο συντονιστή θα έχει ο Νικόλαος Χιδίρογλου. Οικοδεσπότες ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου.

  • Διάρκεια έκθεσης: 10 – 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αριέττα Μαρτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό και τη ζωγραφική. Αποκτώντας μια πολύπλευρη εμπειρία σε αρχιτεκτονικά γραφεία, συνέχισε την εξέλιξή της στη γνώση εναλλακτικών θεραπειών. Ταυτόχρονα τελείωσε τη δραματική σχολή, στο θέατρο- ηθοποιία,
σκηνογραφία. Ο επαγγελματικός της στόχος είναι να συν-δημιουργήσει και να συνεισφέρει στο χώρο της τέχνης μέσα από την εμπειρία της, για τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας και απεικόνισης.
Στην έκθεση ζωγραφικής της πραγματοποιεί τη σχέση του σώματος και της ψυχής με τις κοσμικές ενέργειες, τα χρώματα, τη μουσική και τους ήχους.

Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια θεωρία, κάθε πλανήτης αντιστοιχεί σε μία νότα, και αυτές με τη σειρά τους επηρεάζουν τη συμπαντική αρμονία και την ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος καθημερινά ανταλλάσσει ενέργειες με το σύμπαν και με το περιβάλλον (ανάλογα με τη θέση των πλανητών, των καιρικών συνθηκών και των ψυχοσωματικών ενεργειών της κάθε οντότητας). Έξω από τη γη υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα, το οποίο συνδέεται με τις πλανητικές δονήσεις των Ανδρομέδιων και Πλειάδιων γαλαξιών, που αυτές επιδρούν στα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου. Το χρώμα παράγει ήχο σύμφωνα με τη θεωρία του Πυθαγόρα και του Βάγκνερ. Η ηχητική ανθρώπινη δόνηση και τα ενεργειακά κέντρα του σώματός μας που ξεκινούν από τη βάση της σπονδυλικής στήλης και καταλήγουν στο επάνω μέρος της κεφαλής, συνδέουν όλο το σώμα με φως και την ενέργεια. Οι ομηρικοί ποιητές είχαν προβλέψει την πλανητική θεωρία του Πυθαγόρα.
Στον ομηρικό ύμνο στον Άρη και στον Ερμή οι πλανήτες προσφωνούνται, με τη συνοδεία της επτάχορδης λύρας.
Έτσι ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ανταλλαγής με τις δυνάμεις, που λειτουργούν στα διάφορα επίπεδα του περιβάλλοντος.

Αυτοί οι πίνακες μας ενώνουν την ενέργεια του περιβάλλοντος με την ενέργεια του σύμπαντος και τις εξωγενείς συμπαντικές δυνάμεις. Οι θετικές συμπαντικές δυνάμεις που ορίζονται ως Ανδρομέδιες, Πλειάδιες και Ολύμπιες εκπέμπουν σε θετικά κύματα και επηρεάζουν τον χαρακτήρα μας και τις πεποιθήσεις μας.
Κάθε άτομο μπορεί να έχει τον δικό του ατομικό πίνακα σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης του και την ώρα.

Η τέχνη δρα ως θεραπεία στον άνθρωπο. Σε κάποια από τα έργα της έκθεσης τοποθετήθηκαν οι κρύσταλλοι και τα χρώματα που αντιστοιχούν στο άτομο σύμφωνα με την ημερομηνία και την ώρα γέννησης, με στόχο η τέχνη να δράσει ως θεραπεία στο χώρο και στο άτομο και να υπάρχει θεραπευτική ροή ενέργειας. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue