Συνέντευξη με την blogger Τίνα Μιχαηλίδου

Είναι ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια και λίγο πολύ όλες μας έχουμε διαβάσει ένα άρθρο της σε κάποιο site..  Μιλάω φυσικά  για την Τίνα Μιχαηλίδου, που γράφει με την πένα της πάντα βουτηγμένη στην καρδιά της.  Έχει τιμήσει και το δικό μας σπιτικό, δίνοντάς μου απλόχερα άρθρα που την εκφράζουν και κάνουν όλες εμάς  να παίρνουμε δύναμη.  Η Τίνα μας, μας ανοίγει την πόρτα του γλυκύτατου κόσμου της  σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες.
 
1 Τι είναι το «It’s my life by Tina Michaelidou»;
 
Είναι το 1ο μου προσωπικό blog, το παιδί μου βασικά. Είναι ένα blog που γράφω ότι με εκφράζει ή ότι νιώθω
 
2 Όταν γράφεις ένα άρθρο αισθάνεσαι πως δίνεις ένα κομμάτι σου στον αναγνώστη;
 
Ναι φυσικά, ποτέ δε θα μπορούσα να γράψω κάτι ψεύτικο και story. Πάντα δίνω ένα κομμάτι μου στον αναγνώστη, είτε είναι προσωπικό, είτε είναι συναισθηματικό, άλλωστε στην εποχή που ζούμε χρειαζόμαστε όλοι μας μια βοήθεια από τον διπλανό μας, να μας νιώσει και να μας καταλάβει.
 
3 Πώς προέκυψε όλο αυτό; Σε ρωτάω διότι γνωρίζω πως είσαι σπουδάστρια και στο Καποδιστριακό.
 
Ξεκίνησε πριν μήνες, μετά τον χωρισμό μου και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης ήθελα απλά να βγάλω τον πόνο μου, να ξεσπάσω. Έτσι έφτιαξα το it’s my life by Tina Michaelidou  και ποτέ δε περίμενα ότι θα πήγαινε τόσο καλά. Το είχα και από πριν, αλλά το είχα διαγράψει γιατί είχα γράψει πολλά που με πονούσαν και έτσι το έφτιαξα από την αρχή. Δεν χωράει άλλος πόνος στη ζωή μου, αλλά χαμόγελα μόνο. Όσο για το Πανεπιστήμιο είμαι στην Κοινωνική Θεολογία και το τρέξιμο είναι μεγάλο.
 
4 Ξέρω πως γράφεις σε πολλά sites παράλληλα. Αυτό σε δυσκολεύει με κάποιον τρόπο ή σε κάνει πιο χαρούμενη αφού εξωτερικεύεις περισσότερο αυτά που έχεις μέσα σου;
 
Με βοηθάει, είναι σαν να κάνω ψυχανάλυση. Έχω λάβει πολλά μηνύματα στήριξης ή μηνύματα που μου λένε ότι αποτελώ έμπνευση. Αυτό και μόνο με κάνει να νιώθω πως έχω προσφέρει έστω και κάτι λίγο σε κάποιους ανθρώπους.
 
5 Πιστεύεις πως η έμπνευση για ένα καλό άρθρο έρχεται όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε;
 
Φυσικά, όταν πονάς γράφεις τα καλύτερα άρθρα, όταν είσαι χαρούμενη απλά δεν γράφεις , προσωπικά έχω γράψει πολύ λίγα άρθρα όταν είμαι happy , ενώ όταν είμαι στεναχωρημένη απλά δίνω πόνο. Είναι όπως τα τραγούδια όπως είχε πει και ο Γιάννης Πάριος σε συνέντευξή του ότι όταν χωρίζεις γράφεις τα καλύτερα τραγούδια. Έτσι είναι και για μένα με τα άρθρα, για άλλους μπορεί όχι.
 
6 Πρόσφατα λάνσαρες ένα νέο blog το «Nagging in Bed», θες να μας πεις λίγα λόγια για αυτό; 
 
Είναι ένα καυστικό site, η κάθε μια βγάζει το άχτι της και τον πόνο της. Ήθελα κάτι διαφορετικό από το προσωπικό blog, κάτι που θα αγαπήσει ο κόσμος πέρα από το να κλαίμε τους πρώην, υπάρχουν τόσα καυστικά θέματα που μπορείς να περάσεις πολλά μηνύματα.
 
7 Τι πιστεύεις πως σε κάνει τόσο αγαπητή στους αναγνώστες;
 
Αυτό δε το ξέρω για να σου απαντήσω. Ίσως ο κόσμος με αγκάλιασε λόγω κατάθλιψης, αν και εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που κλαίγομαι και που θέλω να με λυπούνται. Αντιθέτως, είμαι δυνατή και θέλω χαρούμενους ανθρώπους γύρω μου. Ίσως να με αγαπάνε επειδή τα άρθρα μου αγγίζουν ψυχές και καρδιές , αλλά πραγματικά δεν γνωρίζω.
 
8 Εάν κλείσεις τα μάτια σου και ταξιδέψεις στον χρόνο, πως σε βλέπεις σε 3 χρόνια από τώρα;
 
Αχ αυτή την ερώτηση πριν 3 χρόνια έπρεπε να μου την κάνεις. Χμ και πάλι δεν ξέρω, είμαι σε μια φάση και άρνησης, δεν θέλω γάμο και οικογένεια, αλλά θα αφήσω τον εγωισμό μου και θα σου πω πως θέλω να είμαι απλά καλά εγώ και οι άνθρωποι που με αγαπούν. Αν τώρα σε 3 χρόνια θα έχω οικογένεια κλπ αυτό είναι θέμα τύχης, αλλά ναι ίσως και να ήθελα σε 3 χρόνια να αποκτήσω τη ζωή που ονειρευόμουν.
 
9 Εάν η ζωή σου ήταν ταινία, ποιος τίτλος θα της ταίριαζε καλύτερα;
 
Χμ το ps I love you ή το the notebook ή το sex and the city όπου είμαι η Κάρι και αναζητώ τον Mr Big. Μπορείς να πεις ότι είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ και κολλάω με τους ανθρώπους που είμαι μαζί τους.
 
10 Έχεις αισθανθεί ποτέ πως κάποιοι εκμεταλλεύονται το δημοσιογραφικό σου ταλέντο;
 
Ναι εννοείται αυτό. Μα σε όλες τις δουλειές δυστυχώς υπάρχει η εκμετάλλευση, εντάξει είμαι και άνθρωπος που δεν μιλάω και πολύ, αλλά αν τσαντιστώ θα εκραγώ . Αλλά να σου πω οκ μπορεί να με εκμεταλλεύονται εγώ ξέρω ποια είμαι , ο κόσμος με γνωρίζει οπότε δεν κάθομαι να σκάω για τίποτα.
 
11 Όταν δεν γράφεις πως περνάς τον χρόνο σου;
 
Πάντα γράφω, από το πρωί μέχρι το βράδυ έχω έμπνευση, τρέχω δεν κάθομαι. Όταν όμως δε θέλω να γράψω περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Πάω βόλτες, για καφέ, για ψώνια και φυσικά για ποτό και χορό. Που και που χρειάζεται και η ξεκούραση και η διασκέδαση
 
12 Γιατί αποφάσισες να γράψεις και στο Not Another Barbie_ NAB
 
Αγαπώ το NAB και εσένα φυσικά, είναι  ένα site που εκφραζόμαστε ελεύθερα και με αγκαλιάσατε από την 1η στιγμή. Δε σου κρύβω ότι ήθελα να συνεργαστούμε γιατί πιστεύω σε εσένα και στο site. Αποφάσισα να γράψω και σε εσένα γιατί πολύ απλά με γεμίζει αυτό που κάνω, το κάνω με αγάπη.
 
13 Πόσο πιστεύεις πως αυτό το ΝΑΒ ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου;
 
Πολύ πιστεύω ότι ταιριάζει το NAB στην ιδιοσυγκρασία μου, αν δεν ταίριαζε δεν θα έγραφα κιόλας. Γενικά για να γράψω κάπου πρέπει να με εκφράζει απόλυτα το site και το NAB με εκφράζει και το νιώθω σαν να είναι δικό μου.
 
14 Πόσο ΝΑΒ είσαι;
 
Πολύ νομίζω, εντάξει και το sexy χρειάζεται, αλλά πάνω από είμαστε ΓΥΝΑΙΚΕΣ που πρέπει να χαμογελάμε και να αγαπάμε την ζωή.
 
Την συνέντευξη την έδωσε στο notanotherbarbie.gr
 
Εδώ θα βρείτε την σελίδα της στο facebook
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue