Συνταγές ομορφιάς από τα συρτάρια της γιαγιάς

Εντατική περιποίηση για το πρόσωπο
Καθώς το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, η φροντίδα και η περιποίησή του δεν είναι απλώς απαραίτητες, αλλά επιβάλλονται! Κυρίως τώρα που είναι χειμώνας. Μια εντατική περιποίηση λοιπόν είναι ό,τι σας χρειάζεται αυτή τη στιγμή, για να προετοιμάζετε την επιδερμίδα του προσώπου σας να δέχεται τις επιθέσεις του ήλιου.
 
Ενίσχυση άμυνας του δέρματος
 
Αυτό θα το καταφέρετε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:
 
1. Ξεκινήστε με ένα καλό ατμόλουτρο. Είναι μια παλιά και πολύ γνωστή μέθοδος, πολύ αποτελεσματική όμως για τα κουρασμένα κύτταρα της επιδερμίδας. Γίνεται με τον παμπάλαιο τρόπο της κατσαρόλας και τις συμβουλές της γιαγιάς, που είναι πάντα σοφές και αποδοτικές. Βασικό ρόλο στη μέθοδο αυτή παίζουν τα βότανα που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ανάλογα, λοιπόν, με τον τύπο δέρματος που έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: χαμομήλι, θυμάρι, καμφορά κ.ά.
 
Προσοχή!
 
• Αν το δέρμα σας είναι θαμπό και κουρασμένο, ένα ατμόλουτρο με θυμάρι θα το κάνει πιο φωτεινό.
 
• Αν είναι ευαίσθητο, προτιμήστε το χαμομήλι.
 
• Αν έχετε δέρμα λιπαρό, χρησιμοποιήστε τριαντάφυλλο. 
 
• Ο μαϊντανός επίσης είναι ένα βότανο που ενδείκνυται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας.
 
2. Μόλις λοιπόν κάνετε το ατμόλουτρο με το κατάλληλο για σας βότανο, χρησιμοποιήστε στη συνέχεια μία από τις φυσικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και το λαιμό, για να έχετε έτσι καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή είναι μια ακόμα ουσιαστική βοήθεια για το πρόσωπό σας, γιατί η μάσκα διαθέτει πολύτιμα συστατικά που εισχωρούν βαθιά στο δέρμα και αποτρέπουν τη χαλάρωση του προσώπου, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας.
 
 
 
Μάσκες 
 
Λιπαρές επιδερμίδες
 
Ένα ασπράδι αβγού, ανακατεμένο με λίγες σταγόνες λεμονιού και απλωμένο στο πρόσωπο και στο λαιμό για 20 λεπτά, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι ιδανική μάσκα. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο.
 
Ξηρές επιδερμίδες
 
Ανακατεύετε έναν κρόκο αβγού με λίγο μέλι και προσθέτετε 10 σταγόνες λάδι ελιάς. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό για 20 λεπτά (εκτός από την περιοχή των ματιών) και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
 
Κανονικές επιδερμίδες
 
Ανακατεύετε 3 κουταλιές γιαούρτι και 1 κουταλάκι μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό, την αφήνετε για 20 λεπτά και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
 
Για καλύτερο αποτέλεσμα
 
• Όση ώρα έχετε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό σας προσπαθήστε να μένετε ακίνητες και κατά προτίμηση ξαπλωμένες, για να χαλαρώσετε και να επενεργήσει καλύτερα η μάσκα.
 
• Μην ξεχνάτε να βάζετε στα μάτια κομπρέσες από χαμομήλι ή τσάι, καθώς αυτές ηρεμούν και απαλύνουν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue