Τα Λουλούδια & Τα Χρώματα Είναι Ψυχοθεραπευτές

Όπως όλοι έτσι κι εγώ βρίσκομαι σε …καραντίνα. Συνεπώς προσπαθώ να εκμεταλλευτώ το χρόνο στο σπίτι μιας και σε κανονικές συνθήκες το τρέξιμο μέσα στην ημέρα είναι πολύ μεγάλο και πολύωρο καθώς οι υποχρεώσεις της Dreamteam και των εκθέσεων είναι πολλές και τα μεγάλα projects απαιτητικά!

Φωτογραφία πορτραίτου: Peter Tamas – Peter Tamas photography

Τις πρώτες ημέρες εγκλεισμού ομολογώ πως ήμουν σε ”καταστολή” αφού με είχε κυριεύσει ο φόβος της πανδημίας με αποτέλεσμα να μην δραστηριοποιούμαι όπως θα έπρεπε. Σκέφτηκα όμως πως είναι πολύ καλή και μοναδική ευκαιρία να χαρώ το σπίτι μου, τα ζώα μου, τα λουλούδια μου, να διαβάσω, να δημιουργήσω, να ενημερωθώ για πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ, να προγραμματίσω το άμεσο μέλλον, να επικοινωνήσω και φυσικά να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις γύρω από το αντικείμενό μου. Είναι η εκπληκτική ευκαιρία να ηρεμήσω και να αποφορτιστώ στο χώρο που εγώ έχω επιλέξει, στο ορμητήριό μου!

Μέσα σε όλα λοιπόν και μέσα από την αγάπη μου για τη δημιουργία, τα λουλούδια, τα χρώματα, τη καλαισθησία, την ανακύκλωση και τη ζωή, αποφάσισα να μετατρέψω ένα πολύ παλιό και σκουριασμένο παραπεταμένο καρότσι οικοδομής (που θα επιβάρυνε το περιβάλλον στα σκουπίδια) σε μία κατακίτρινη, φωτεινή γλάστρα και να μέσα σε αυτή να δώσω ζωή σε λουλούδια τα οποία με τη σειρά τους θα μου δίνουν πίσω τη χαρά με το χρώμα και την ομορφιά τους!

Αυτό το πάλαι ποτέ σκουριασμένο καρότσι, θα μου θυμίζει αργότερα τη περίοδο της πανδημίας και πως ακόμη και στο σκοτάδι και στα δύσκολα μπορούμε με σύνεση να δούμε το Φως και να αποκομίσουμε οφέλη, για έναν καλύτερο κόσμο!

Διαδικασία μετατροπής:

 • -Αφαιρούμε τα άχρηστα μέρη (πχ λάστιχο ρόδας)
 • -Ξύνουμε με σκληρή συρματόβουρτσα όλες τις επιφάνειες για να φύγουν οι σκουριές
 • -Πλένουμε με άφθονο νερό για να φύγουν οι σκόνες
 • -Αφού στεγνώσει καλά περνάμε όλες τις επιφάνειες με αντισκοριακό μίνιο
 • -Με ατσαλόπροκα και σφυρί ανοίγουμε τρύπες στον πάτο της μελλοντικής μας γλάστρας ώστε να στραγγίζει το νερό​
 • -Βάφουμε το καρότσι με το χρώμα της αρεσκείας μας και μόνο με χρώμα λαδιού για εξωτερικό χώρο
 • -Αλείφουμε με πινέλο το κάτω εσωτερικό μέρος τους καροτσιού με πίσσα ώστε να εξασφαλίσουμε την αποφυγή σκουριάς στο μέλλον και την ανθεκτικότητα του καροτσιού
 • -Τοποθετούμε μικρές πέτρες στο εσωτερικό ώστε να μην κλείσουν οι τρύπες με το χώμα αλλά και για να μην φεύγει το χώμα με το νερό
 • -Τοποθετούμε το χώμα, κατά προτίμηση για φυτά εξωτερικού χώρου και τα λουλούδια που επιθυμούμε
 • -Μόλις περάσαμε κάποιες πολύ παραγωγικές και ευχάριστες ώρες και αξιοποιήσαμε τις ικανότητές μας σε κάτι που αγαπάμε
 • -Απολαμβάνουμε τη δημιουργία μας και συνειδητοποιούμε πως η ανακύκλωση είναι σωτήρια για το περιβάλλον και η δημιουργικότητα για τη ψυχή μας!

Χρήστος Πετρίδης

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue