Αυτά Είναι Τα 5 Μεγαλύτερα Λάθη Στο Μακιγιάζ Των Ματιών

Το μακιγιάζ των ματιών αποτελεί ιδιαίτερη κατηγορία. Με λίγη προσπάθεια, όλες μπορούμε να εφαρμόσουμε όμορφα λίγο foundation και κραγιόν. Όπως, δυστυχώς, γνωρίζουμε δεν ισχύει το ίδιο και με το eye makeup. Υπάρχουν γυναίκες (και άντρες για να λέμε την αλήθεια) που μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο δύσκολο cut-crease και winged eyeliner δίχως να ιδρώσουν. Αντίστοιχα, υπάρχουν και οι γυναίκες που δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά ούτε λίγη σκιά. Ας μην μιλήσουμε για το blending. Μερικά από τα λάθη στα οποία υποκύπτουμε είναι μικρά και τα εντοπίζουν μόνο οι beauty experts. Κάποια άλλα, όμως, μπορεί να τα καταλάβει ακόμη και το αγόρι μας. Ας δούμε, λοιπόν, τα μεγαλύτερα λάθη στο μακιγιάζ των ματιών.

Εφαρμόζουμε πρώτα το foundation

Έτσι βάφονται οι περισσότερες γυναίκες. Και, σε καθημερινή βάση, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Όταν όμως επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα smokey eye με σκούρα χρώματα, το πιο πιθανό είναι πως θα χαλάσουμε την τέλεια βάση για την οποία προσπαθήσαμε τόσο πολύ. Δημιουργήστε το eye look σας, καθαρίστε όλο το fallout που σίγουρα θα έχετε και, στην συνέχεια, εφαρμόστε το foundation σας 

Υπερβολικό eyeliner

Παρότι αγαπάμε το eyeliner και θεωρούμε πως αποτελεί σίγουρη επιλογή (αν το κάνουμε σωστά), κάποιες φορές τείνουμε να το παρακάνουμε. Αυτό, μπορεί να κάνει τα μάτια μας να φαίνονται πιο κλειστά και μικρά. Αν γνωρίζετε το σχήμα των ματιών σας, μπορείτε να αναζητήσετε και τα ανάλογα eyeliner tutorials για πιο ανοιχτό και σέξι βλέμμα.

Creasing

Στην ουσία, creasing, είναι αυτό που συμβαίνει όταν το μακιγιάζ μας μπαίνει στις λεπτές γραμμές των ματιών μας. Ιδιαίτερα αν έχουμε λιπαρά βλέφαρα ή σημάδια του χρόνου. Η λύση, ευτυχώς, είναι πολύ απλή. Το primer! Διαλέξτε ένα primer δίχως λάδι για να εξασφαλίσετε την τέλεια εφαρμογή του μακιγιάζ και, φυσικά, την αψεγάδιαστη διατήρησή του την υπόλοιπη μέρα.

Δεν χρησιμοποιούμε eyelash curler

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πως, όταν γυρίζετε τις βλεφαρίδες σας προς τα πάνω, τα μάτια σας φαίνονται πιο μεγάλα και ανοιχτά (doll eyes *_*). Είναι ένα βήμα που είναι καλό να μην προσπερνάτε.

Δεν ξεβαφόμαστε

Πόσες φορές σας το έχουμε πει; Πόσες φορές μας ακούσατε;  Θα το ξαναπούμε. Μην κοιμάστε βαμμένες! Πρέπει πάντοτε να ξεβάφεστε πριν τον ύπνο. Εκτός αν θέλετε ρυτίδες, ακμή και φραγμένους πόρους. #cringe

Εσείς, πόσα από τα μεγαλύτερα λάθη στο μακιγιάζ των ματιών έχετε κάνει; Πόσα καταφέρατε να διορθώσετε; ♥

 Γράφει η Ελενα Τσακιρίδου

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue