Αυτά είναι τα οφέλη της άσκησης με λάστιχα ενδυνάμωσης

Αυτές τις ημέρες των διακοπών και του διαλείμματος από την καθημερινότητα, σας άφησα να ξεκουραστείτε. Ήρθε η ώρα όμως σιγά σιγά να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας και στις ασκήσεις μας. 

Τι λέτε είσαστε έτοιμες; 

Σήμερα θα χρειαστείτε μόνο ένα λάστιχο με λαβές. Αν πάλι δεν έχετε,μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις και χωρίς το λάστιχο. 

Τα οφέλη της άσκησης με λάστιχα ενδυνάμωσης

Τα λάστιχα γυμναστικής σύμφωνα με μελέτες είναι ιδανικά τόσο για μυϊκή ενδυνάμωση όσο και για κάψιμο λίπους άρα και θερμίδων.Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι ασκήσεις με λάστιχα, σε αντίθεση με τα βάρη,μεταφέρουν την αντίσταση σε όλο το μήκος της κίνησης, η οποία μάλιστα αντίσταση αυξάνεται ανάλογα με το πόσο τεντώνουμε το λάστιχο ή το πόσο μακρύ είναι. Σημαντικό πλεονέκτημα των λάστιχων ενδυνάμωσης είναι ηπροστασία που προσφέρουν στις αρθρώσεις. Δεν επιβαρύνεται ένα συγκεκριμένο μέρος κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά όπως είπαμε επειδή η αντίσταση μεταφέρεται σε όλο το μήκος γυμνάζεται καλύτερα ο μυς.Τα λάστιχα δεν κοστίζουν ακριβά και είναι τόσο μικρά που μπαίνουν σε τσάντα, σε κουτί ή όπου αλλού θέλετε. Είναι πραγματικά τόσο ευέλικτα που διπλώνονται και αποθηκεύονται χωρίς κόπο.Δείτε λοιπόν το βίντεο που σας έχουμε ετοιμάσει…..και καλή διασκέδαση,γιατί η γυμναστική πρέπει να είναι πάντα διασκέδαση.

Σας περιμένω για περισσότερα στα social Facebook | Instagram Youtube

Νατάσα Φιλαΐτη, Pilates,Yoga, Bodybalance & Personal Trainer

Υπήρξα αθλήτρια ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη μου για το Fitness. Σπούδασα χορό, πιλάτες και γιόγκα, και η αγάπη μου έγινε και το επάγγελμά μου. Διδάσκω πάνω από 25 χρόνια με στόχο τη σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία των μαθητών μου. Μ’ αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου και πιστεύω ότι ένας δάσκαλος δεν παύει ποτέ να είναι μαθητής, γι’αυτό πάντα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue