Τα «πάντα όλα» για να έχουμε καλύτερη διάθεση

Κακή διάθεση, μοναξιά, πανδημία, οικονομικά προβλήματα, αδιέξοδες σχέσεις και τάσεις απομόνωσης. Όχι πια. Βάζουμε τα πράγματα στη σωστή σειρά και τους δίνουμε την ανάλογη σημασία.
Δεν μεγαλοποιούμε, ούτε δραματοποιούμε την κατάσταση, καθώς  από μόνη της είναι ήδη δύσκολη.

Κάνουμε ανάλυση του προβλήματος  και μετατρέπουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε «βιώσιμα».

«Do’s and Don’ts»

Πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινήστε να γράφετε, τα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Τις επιθυμίες, τους στόχους σας ή απλά τις υποχρεώσεις σας.  Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε μια τάξη στο μυαλό σας και ξαφνικά θ’ανακαλύψετε ότι όλα αυτά που φαίνονταν  «βουνό» τελικά είναι μια υπόθεση ρουτίνας.

«H αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

Αφού έχετε κάνει τη λίστα, ξεκινήστε από το πιο απλό. Από αυτό που σας αγχώνει λιγότερο. Μόλις ενεργοποιηθείτε, όλα θα σας φανούν πιο εύκολα. Ασχοληθείτε με το σπίτι, τη βεράντα, τα ντουλάπια, τα συρτάρια, οτιδήποτε αρκεί να είστε δραστήριες.

3fa8278d7282edfe586f0bf9b5a80857
«Ενεργοποιούμε το σώμα μας»

Όσο και να βαριέστε, βάλτε την φόρμα σας και βγείτε έξω. Ένα καλό τέντωμα στο κρεβάτι, ένα γρήγορο περπάτημα σ’ ένα πάρκο ή ένα χαλαρό τρέξιμο ή 20 λεπτά κολύμπι τώρα το καλοκαίρι, θα σας γεμίσει ενέργεια και θετικά συναισθήματα.

«Κουκλάκι ζωγραφιστό»

Βγάλτε τις πυτζάμες και τις παντόφλες. Η εικόνα μιας ατημέλητης γυναίκας μπορεί από μόνη της να είναι απογοητευτική. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Ντυθείτε, χτενίστε τα μαλλιά σας, φορέστε το αγαπημένο σας άρωμα. Αμέσως θα νιώσετε «άλλος» άνθρωπος.

«Σκίστε τη…σπιτόγατα»

Αυτό θα πρέπει να είναι το νούμερο ένα στη λίστα σας. Ξεπορτίστε, γελάστε, απολαύστε. Οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές για έξω αλλά θα τις φτιάξετε εσείς. Ζείστε τη ζωή μας όσο πιο κανονικά μπορείτε. Πιείτε καφέ με έναν φίλη, πηγαίνετε μια βόλτα στην φύση, κάντε ένα shopping therapy στα μαγαζιά.
Οτιδήποτε, από το να μείνετε μόνη στο σπίτι.

dd2bb84d7b111edc534d1c2d87019e5a

«Open your heart»

Η εσωστρέφεια είναι ο χειρότερος εχθρός, σε περιόδους ψυχικής μετάπτωσης. Μπορούμε  να μιλήσουμε σε μια φίλη, σ’ έναν συγγενή,σε μια συνάδελφο. Ανοίγουμε την καρδιά μας αδιαφορόντας για τις επικριτικές σκέψεις των άλλων. Μπορεί κάποιος που έχει περάσει από αυτό το στάδιο να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τη θλίψη σας.

«Μουσική στο τέρμα»

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική ή τον αγαπημένο σας σταθμό στο ραδιόφωνο. Η μουσική θα λειτουργήσει σαν «ασπίδα προστασίας» ανάμεσα σ’έσας και τις αρνητικές σκέψεις σας. Θα σας χαλαρώσει και θα σας αλλάξει τη διάθεση.

Μη ξεχνάτε ποτέ, «μπόρα είναι, θα περάσει».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue