Τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά ομορφιάς #1


28 Ιούν 2017

Τα τελευταία χρόνια τα “καθαρά” προϊόντα είναι απίστευτα trendy. Ξεκίνησε σε μερικά ράφια φαγητών στο σουπερμάρκετ και, πλέον, έχει επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις θα βρείτε ολόκληρα μαγαζιά αφιερωμένα σε προϊόντα απαλλαγμένα από τοξικές και βλαβερές ουσίες. Πολλοί απορρίπτουν την συγκεκριμένη φιλοσοφία (όπως και κατακρίνουν τους vegans και τα βιολογικά/ οργανικά προϊόντα). Άλλοι πάλι, την ασπάζονται ευλαβικά. Κατά την προσωπική μου άποψη, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Παρόλα αυτά, στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε, συχνά περιέχονται συστατικά για τα οποία δεν υπάρχει ένα απόλυτα έγκυρο πόρισμα. Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά ομορφιάς!

Φθαλικοί Εστέρες

Μπορεί να τους συνατήσετε και ως phthalates στις ετικέτες με τα συστατικά των προϊόντων. Τα συγκεκριμένα χημικά χρησιμοποιούνταν κάποτε ευρέως για μια πληθώρα σκοπών. Μπορούσαν να κάνουν την λακ πιο “ευλίγιστη” πάνω στα μαλλιά ή να αποτρέψουν το μανό από το να ξεφλουδίζει.

Σήμερα, λόγω των έντονων διαμαρτυριών από ομάδες που προασπίζουν την υγεία των πολιτών, ο μόνος εστέρας που χρησιμοποιείται είναι το DEP (diethylphthalate) ως διαλύτης στα αρώματα.

Και αυτό διότι οι φθαλικοί εστέρες όταν απορροφώνται από το δέρμα μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα και να προκαλέσουν στειρότητα. Για τον λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την χρήση συγκεκριμένων phthalates στην βιομηχανία των καλλυντικών.

Οι δοκιμές παρουσιάζουν τοξικά αποτελέσματα στα ζώα και προμηνύουν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, η σύνδεσή τους με την ανθρώπινη υγεία δεν έχει ακόμη πλήρως προσδιοριστεί.

Πόσα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά ομορφιάς έχετε χρησιμοποιήσει; Πόσα θα αφαιρέσετε από την καθημερινή σας ρουτίνα μετά από αυτό το άρθρο;

Αν θεωρείτε πως κάποια από τα παραπάνω συστατικά έχουν προκαλέσει φθορά στα μαλλιά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε μια βόλτα από τα Ikonomakis Κομμωτήρια + VIP στο Χαλάνδρι και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των hairexperts.

Τέλος, αν αναζητάτε τα καλύτερα προϊόντα για τα μαλλιά σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το eshop ikonomakis.gr για να ανακαλύψετε τα αγαπημένα μας επαγγελματικά προϊόντα για την φροντίδα και την περιποίησή τους

Γράφει η Έλενα Τσακιρίδου για το ikonomakis.gr

 

Μην ξεχνάτε ότι το likewoman.gr σας τα προσφέρει όλα με ένα κλικ και στις καλύτερες τιμές.

Δεν έχετε παρά να μπείτε στο ikonomakis.gr  να κάνετε την εγγραφή σας και στην συνέχεια να διαλέξετε το προϊόν ή τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Στην συνέχεια βάζετε τον ΚΩΔΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ Likew2016 και ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΕΞΤΡΑ ΕΚΠΤΩΣΗ -10% στις ήδη μέχρι -65% μειωμένες τιμές που δίνει το ikonomakis.gr στο σύνολο τις παραγγελίας σας.

Η ομορφιά αυτή την φορά σας χτυπάει την πόρτα σας!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue