Ταξιδεύοντας με την γυναικεία χορωδία του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Την Κυριακή 24 Ιουνίου μία καλοκαιρινή συναυλία σε ένα βροχερό απόγευμα έλαβε μέρος στο υπέροχο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Δεν μας εμπόδισε εννοείτε η βροχή να παρακολουθήσουμε υπέροχες, ξεχωριστές γυναίκες, κάθε μία από ένα διαφορετικό πόστο προσωπικής ζωής να μεταμορφώνονται σε μαγικά πλάσματα που μας ταξίδεψαν με την υπέροχη φωνή τους με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Την φωνητική προετοιμασία την έκανε η αγαπημένη μου φίλη Νίνα Καλούτσα και την Διδασκαλία και την μουσική διεύθυνση είχε η εκπληκτική Κατερίνα Βασιλικού. Στο πιάνο μας ήταν ο Μιχάλης Χανός.

Στο δεύτερο μέρος να πούμε ότι ήτνα το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι “Μαρσύας” με Δωδεκανησιακά τραγούδια και τραγούδια με μουσική του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Χατζηδάκι και άλλων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση εδώ είχε ο Νίκος Καριώτης και στο πιάνο η Βάσω Καριώτη.

Να πούμε ότι η γυναικεία χορωδία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από την εδικό φωνής, υψίφωνο Νίνα Καλούτσα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενηλίκων του Ιδρύματος. Η αγάπη για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι ενώνει τις 20 ερασιτέχνες γυναίκες χορωδούς που την σγκροτούν. Σκοπός της είναι η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετοχουσών, η γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στιλ και η έκφρασή τους μέσα από το τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε μουσικές εκδηλώσεις στο Ίδρυμα, αλλά και σε άλλους χώρους, όπως Gazarte, Τεχνόπολις, ερμηνεύοντας ευρύ ρεπερτόριο Ελληνων και ξένων συνθετών. Την φωνητική προετοιμασία έχει αναλάβει η Νίνα Καλούτσα και από τον Οκτώβριο του 2015 την χορωδία διδάσκει και η διευθύνει η πολυβραβευμένη μαέστρος Κατερίνα Βασιλικού.

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue