Skip to main content
images easyblog articles 9149 nyfika tania christoforatou 1 1c763772

Τάνια Χριστοφοράτου: Η Πρώτης Της Επίδειξη Στην Bridal Fashion Week Έχει Λάμψη, Δυναμισμό Και Θηλυκότητα

Με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική, η σχεδιάστρια Τάνια Χριστοφοράτου ξέρεις πως θα σε κερδίσει με τις χειροποίητες και πολυτελείς δημιουργίες της. Λίγες μέρες πριν την πρώτη της επίδειξη στο Bridal Fashion Week, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 17.30 στο Ζάππειο Μέγαρο, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη νέα της νυφική συλλογή και να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Τι να περιμένουμε από την πρώτη σας επίδειξη στο Bridal Fashion Week? Από πού έχετε εμπνευστεί τη φετινή σας νυφική συλλογή?

Σε αυτή τη συλλογή θα δούμε νυφικά με έντονα κεντήματα, λάμψη και κίνηση. Επίσης θα δούμε φούστες με όγκο, αλλά και κομψά γοργονέ! Είναι μια συλλογή εμπνευσμένη από τη γυναικεία κομψότητα, το δυναμισμό και την έντονη θηλυκότητα!

Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα υφάσματα? Χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα υλικά που κάνουν τις δημιουργίες σας ξεχωριστές?

Αγαπημένα μου υφάσματα είναι οι γαλλικές δαντέλες, το μετάξι και τα χειροποίητα μεταξωτά τούλια, που εμείς σχεδιάζουμε και κεντάμε, δημιουργώντας το δικό μας μοναδικό ύφασμα! Επίσης αγαπώ πολύ τα κρεπ! Χρησιμοποιούμε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας, γιατί για εμάς το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του υφάσματος, της ραφής και η εφαρμογή του νυφικού.

Δραστηριοποιείστε εκτός της Ελλάδας σε Κύπρο και Νέα Υόρκη. Έχετε παρατηρήσει να αλλάζουν οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις των πελατισσών σε κάθε χώρα?

Υπάρχουν πράγματι διαφορές! Η κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα και αυτό ισχύει ειδικά για τη Νέα Υόρκη, όπου η μόδα τρέχει και σε άλλους ρυθμούς. Πάντως οι πιο απαιτητικές και αγχώδεις παραμένουν οι Ελληνίδες!

Οι δημιουργίες σας είναι Υψηλής Ραπτικής. Πόσες ώρες δουλειάς μπορεί να χρειασθούν μέχρι να τελειοποιηθεί ένα νυφικό?

Οι ώρες που απαιτούνται για να τελειοποιηθεί ένα νυφικό είναι σχετικές με την πολυπλοκότητα ή την απλότητα του στο σχέδιο, τα υφάσματα και το κέντημα. Για παράδειγμα, πρόσφατα ξεκινήσαμε μια τουαλέτα, η οποία σχεδιάστηκε το ύφασμά της και θα κεντηθεί χάντρα-χάντρα στο χέρι…Σίγουρα θα χρειαστούν μήνες για να τελειοποιηθεί!
Όλα τα νυφικά ξεκινούν από μια ιδέα, κάτι που κατέβηκε και ριζώθηκε στο μυαλό! Η πρώτη κίνηση είναι να αποτυπώσω τη σκέψη αυτή στο χαρτί και μετά σειρά παίρνει η αγαπημένη μου διαδικασία, να δημιουργήσω το πατρόν του, που σε λίγο θα το δω να παίρνει σάρκα και οστά! Όταν δω το νυφικό στην αρχική του μορφή φορεμένο αρχίζω να το προσαρμόζω περισσότερο πάνω στο σώμα, με σκοπό να αναδείξω τα δυνατά του σημεία στο 100&. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες πρόβες μέχρι την τελειοποίησή του!

Ποιο είναι για εσάς το πιο σημαντικό στάδιο στη δημιουργία ενός νυφικού φορέματος? Ποια η σχέση που δημιουργείται με τις νύφες?

Το πιο σημαντικό είναι σίγουρα η δημιουργία του πατρόν! Αν έχεις ένα καλό πατρόν, η επιτυχία είναι σίγουρη: (1) άριστη εφαρμογή, (2) άριστη ραφή, (3) άριστα υλικά! Πολύ σημαντικές, επίσης, θεωρώ την πρώτη και την τελευταία πρόβα.
Η σχέση μου με τις νύφες… θα έλεγα ότι δημιουργούμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Εγώ είμαι πάντα ειλικρινής ως προς τις απόψεις μου και λόγω εμπειρίας και ματιού μπορώ να τις καθοδηγήσω σωστά για το τέλειο αποτέλεσμα! Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι όταν μετά το γάμο λαμβάνω μηνύματα, τηλεφωνήματα, ακόμη και γλυκά, για να με ευχαριστήσουν για το νυφικό τους και να μου δηλώσουν το θαυμασμό για τη δουλειά μου!

Ξεκινήσατε την πορεία σας στα χρόνια της κρίσης. Πως επηρέασε αυτό τη δουλειά σας ως σχεδιάστρια, φαίνεται να υπάρχει πλέον κάποια αλλαγή στην αγορά?

Η αλήθεια είναι ότι όταν άνοιξε το ατελιέ υπήρχε ένας τεράστιος θόρυβος γύρω από την «κρίση». Εγώ δεν είδα ποτέ τη δουλειά μου σαν χρήματα, αλλά για εμένα είναι διασκέδαση, δημιουργία και δοτικότητα. Είναι μια καλλιτεχνική δουλειά και η τέχνη με τους αριθμούς δεν συναντιούνται!
Θα κλείσω λέγοντας ότι η γυναίκα με αισθητική, που θέλει να φορέσει κάτι πραγματικά καλό, θα βρει τον τρόπο να το κάνει!

Έχετε κάποιο moto?

Το μότο είναι «θηλυκότητα»!

Πως αισθάνεστε λίγες μέρες πριν το Bridal Fashion Week?

Λίγες ημέρες πριν την επίδειξη δουλεύουμε πυρετωδώς για την ολοκλήρωση.

Follow facebook

authors jenny oikonomou

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED