Τελικά είμαστε “καθαροί” Έλληνες;

Πρόσφατα διατύπωσα τις απόψεις μου περί καθαρότητας της φυλής μας και δέχτηκα, ρατσισμό, βρισιές, κακεντρεχή σχόλια, μέχρι απειλές.

Όπως πολλές χώρες και πολλοί λαοί, η σύγχρονη Ελλάδα και οι Έλληνες είναι αποτέλεσμα διαφόρων προσμίξεων. Από τα αρχαία χρόνια και την κάθοδο βόρειων λαών, από την Ρωμαϊκή κυριαρχία, την Οθωμανική αυτοκρατορία  που διήρκησε 4 αιώνες, τους Ενετούς, τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας….   Είναι αστείο λοιπόν να μιλάμε για συνανθρώπους μας  και να τους χαρακτηρίζουμε: Αρβανίτες, Τουρκόσπορους, Βλάχους, τσιγγάνους, γύφτους…. Είναι αστείο να είμαστε ρατσιστές.

Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, την θρησκεία, το φύλο, είτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, είναι ο φυλετικός ρατσισμός. Οι φυλετικοί ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Ως εκ τούτου, με τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες…..

assets LARGE t 420 54310904

 

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue