Τελικά Τι Σημαίνει Η Λέξη «Ταλέντο»

Όταν μιλάμε για ταλέντο πάντα αναφερόμαστε σε σχέση με κάποια από τις λεγόμενες Καλές Τέχνες. Προσωπικά δίνω ιδιαίτερη σημασία και σε άλλα ταλέντα. Παράδειγμα αυτό που έχει κάποιος της επικοινωνίας, κάποιας που καταφέρνει να έχει προσωπικό τύπο στο κομψό ντύσιμο της ακόμη και χωρίς να ακολουθεί την μόδα. Ταλέντο είναι και αυτό που κάποιος χωρίς προφανή λόγο αφιερώνεται στην φροντίδα σωτηρίας ανθρώπων και φύσης.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το ταλέντο είναι κάτι που φέρνει κάποιος μαζί του με την γέννηση σου και είναι κάτι που δεν κληρονομείται. Απλά διευκολύνεται η εμφάνιση του όταν ο περίγυρος μέσα στον οποίο θα μεγαλώσει το άτομο έχει κάποια σχέση με αυτό.

Η λέξη ” ταλέντο ” προέρχεται από την αρχαία λέξη ” τάλαντο” που σημαίνει κάτι που έχει το ”βάρος της αξίας”. Έτσι παρατηρούμε ότι κάποιος που λέει ότι είχε ταλέντο σε κάποιο τομέα αλλά η ζωή τον ανάγκασε να το εγκαταλείψει, πείθει μόνον τον εαυτό του. Το βάρος της αξίας του τομέα που εργάστηκε ζωές πολλές και τώρα για τον όποιο λόγο έπρεπε να το φέρει μαζί του, θα του επιτρέψει να βρει τρόπο να παρουσιάζεται μέσα από αυτό ακόμη κι αν για βιοποριστικούς λόγους πρέπει να βρίσκεται και αλλού. Σε κάθε ασχολία του όμως θα βλέπει το ιδιαίτερο τρόπο κοιτάγματος , σκέψης, έκφρασης σε σχέση με το ταλέντο του. Ας περιοριστούμε όμως στις Καλές Τέχνες και ιδιαίτερα αυτή της Ζωγραφικής που μπορεί να γίνει ευκολότερα κατανοητή. Η θέση της ζωγραφικής στην ζωή μας έχει φέρει και την λέξη ταλέντο να προσδιορίζει κάθε αποτυπωμένη αυθόρμητη έκφραση. Έτσι μας φαντάζει ευνόητο να θεωρούμε ότι κάποιο παιδάκι ή όποιος κάνε μια ζωγραφιά κυριαρχείται από το ταλέντο του. Είναι όμως έτσι; Σας βεβαιώνω πως δεν είναι. Τα παιδάκια έρχονται με διάφορες ικανότητες, η ζωγραφική είναι απλά η πρώτη γλώσσα- έκφραση του ανθρώπου. Ως τα 16 του χρόνια το παιδί απλά εκφράζεται. Μόνο μετά αυτή την ηλικία και μέχρι τα 18 περίπου θα φανεί αν έχει και σε ποιο τομέα ταλέντο. Για τους μεγαλύτερους που ασχολούνται για όποιο λόγο με την ζωγραφική δεν θα μιλήσω σήμερα.

Να θυμάστε μόνο πως όποιο ταλέντο κι αν φέρατε με την γέννηση σας είναι αναγκαίο να το καλλιεργήσετε ως να αγγίξετε τα επίπεδα που είχατε ήδη φτάσει πριν. Έχετε όμως και την υποχρέωση όχι μόνο να το πάτε παραπέρα αλλά και να το διοχετεύσετε και σε άλλους τομείς σε σχέση με την Εποχή που ήρθατε.

Η Αγάπη μου στοιχείο στην ασπίδα σας! 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue