Τέλος τα υπνωτικά χάπια. Τσάι με μπανάνα και κανέλα για καλύτερο ύπνο!

Όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα βράδυ,που στρυφογυρίζουμε όλη την ώρα και δεν μας παίρνει ο ύπνος. Η ανησυχία και η προσπάθεια να κοιμηθούμε μας εκνευρίζει και μας θυμώνει βέβαια περισσότερο. Πέρασα πάρα πολλές νύχτες σαν αυτή και γι ‘αυτό έπρεπε να σταματήσει με κάποιο τρόπο.
 
Συνέβη να πέσει στα χέρια μου αυτή η νόστιμη και εύκολη συνταγή που άλλαξε την ρουτίνα μου εντελώς.
 
Η αυπνία βέβαια προκύπτει από πολλούς παράγοντες όπως: η κατάθλιψη, το άγχος και το άγχος. Σχεδόν κάθε βράδυ πηγαίνοντας στο κρεβάτι το μυαλό μας αρχίζει και τα σκέφτεται όλα εκείνη την ώρα. Σωστά; Την δουλειά, την οικογένεια ή ασήμαντα πράγματα  που δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε.
 
Ακόμη και ορισμένα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία. Αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά και φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να συμβάλει στην έλλειψη ύπνου. Βέβαι, ορισμένα φάρμακα μπορεί να σας δώσουν ένα συναίσθημα υπνηλίας στην αρχή, αλλά μπορεί να προκαλέσει συχνουρία ή άγχος, καταστρέφοντας την περίοδο ανάπαυσης σας.
 
Τσάι Μπανάνα:
Χρησιμοποιώντας μερικά τρόφιμα που έχετε ήδη στην κουζίνα, μπορείτε να κάνετε ένα στιγμιαίο τσάι! Αυτή η θεραπεία κάνει θαύματα με βάση την μπανάνα και έχει υπέροχη γεύση. Πως δουλεύει? Μπανάνες, ειδικά το φλοιό, είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο. Ενώ το μαγνήσιο αποτρέπει τις διακοπές του ύπνου, τόσο κάλιο και το μαγνήσιο βοηθά να χαλαρώσετε το σώμα. Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι ένα από τα καλύτερα ορυκτά για χαλάρωση! Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η συνταγή γίνεται μόνο από βιολογικές μπανάνες. Η υπόλοιπες μπανάνες είναι γεμάτες από παράσιτα.
 
Αυτό το τσάι διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά για να γίνει και μπορείτε να το πίνουν κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.
 
Συστατικά:
– 1 βιολογική μπανάνα
– 1 μικρό κατσαρολάκι με νερό
– 3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας (κευλάνης)
 
Θα πρέπει να κόψετε τα άκρα της μπανάνας και να βάλετε τη μπανάνα με τη φλούδα σε νερό που βράζει. Αφήστε να σιγοβράσει 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το νερό σε ένα φλιτζάνι. Αν σας αρέσει η γεύση της κανέλας, προσθέσετε σύμφωνα με το γούστο σας. Πιείτε μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Αν θα φάτε, επίσης, την μπανάνα, εκτός από το τσάι, θα πάρετε μια πιο ισχυρή δόση… και θα απολαύσετε ένα νόστιμο επιδόρπιο!
 
Τσάι λοιπόν με μπανάνα και κανέλα τσάι για να έχετε ενα καλύτερο ύπνο χωρίς υπνωτικά χάπια!
 
Τάνια Νικολοπούλου

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue