Θέλετε να αδυνατίσετε; Δείτε 3 μπαχαρικά που πρέπει να βάλετε στην διατροφή σας

Ένα καυτερό πιάτο μας κάνει πιο αδύνατους;

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο, υπήρχαν 2 ομάδες ανθρώπων. Και οι δύο ομάδες κατανάλωναν ίδιες σε μέγεθος ποσότητες αλλά διαφορετικών θερμίδων η καθεμία.

Η μία ομάδα κατανάλωνε 650 θερμίδες, ενώ η δεύτερη 395 θερμίδες καθώς το γεύμα ήταν μειωμένο σε λιπαρά. Το φαγητό της ομάδας με τις λιγότερες θερμίδες μαγειρεύονταν με μυρωδικά και μπαχαρικά συμπεριλαμβανομένων κρεμμύδι, ρίγανη και πάπρικα . Το αποτέλεσμα ήταν πως η ομάδα με τα μειωμένα λιπαρά αλλά με μπαχαρικά δεν αντιλήφθηκε την έλλειψη λίπους από το φαγητό χάρη στα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

Τα πιο ευεργετικά μπαχαρικά.

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, δεν χρειάζεται να περιορίζεστε τρώγοντας μόνο ψητό στεγνό κοτόπουλο ή σκέτο βραστό μπρόκολο. Συνδυάστε το φαγητό της επιλογής με τα παρακάτω μπαχαρικά για περισσότερη γεύση αλλά και για περισσότερο χάσιμο βάρους.

1. Κανέλλα: Γνωστή για τις ευεργετικές ιδιότητές της στη μείωση του σακχάρου του αίματος. Η κανέλλα δεν προσδίδει μόνο τη γλυκιά γεύση στο ρυζόγαλο και στο γάλα με την βρώμη, ταιριάζει εξίσου στα αλμυρά πιάτα. Μπορείτε να προσθέσετε ½ κουταλάκι του γλυκού στο στιφάδο, στο κοτόπουλο, στο ρύζι και τις ντομάτες.

2. Πιπέρι: Ρίξτε ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέσα σε dip από φασόλια, γουακαμόλε και πουρέ από κουνουπίδι.

3. Σκόρδο: Βάλτε 4 σκελίδες σκόρδο σε λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο , και διάφορα άλλα πράσινα λαχανικά.

Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος

Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue