Τι να κάνετε αν κάψετε το δέρμα σας με το ψαλίδι των μαλλιών

Τα διάφορα εργαλεία ομορφιάς που χρησιμοποιούμε για την περιποίηση των μαλλιών, όπως το πιστολάκι, το ψαλίδι και το σίδερο ισιώματος, μας λύνουν τα χέρια και μας γλιτώνουν χρήματα από τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.
 
Πρέπει όμως να προσέχουμε πολύ όταν… παίζουμε με τη φωτιά, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη βιασύνη ή μια αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσουν σε έγκαυμα κοντά στην περιοχή των αυτιών, στο μέτωπο ή τον αυχένα.
 
Δείτε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσατε εάν κάψετε το δέρμα σας με ένα τέτοιο εργαλείο την ώρα που φτιάχνατε τα μαλλιά σας.
 
1. Κρύα κομπρέσα: Βρέξτε αμέσως ένα καθαρό πανί με κρύο νερό και τοποθετήστε το επάνω στο σημείο του τραυματισμού. Με τον τρόπο αυτό, θα αποτρέψετε να φτάσει βαθύτερα το έγκαυμα. Ένα έγκαυμα πρώτου βαθμού συνεπάγεται μόνο λίγο κοκκίνισμα επιφανειακά στην επιδερμίδα, ενώ ένα έγκαυμα δευτέρου βαθμού συνεπάγεται τραύμα στο δέρμα και σχηματισμό φλύκταινας. Μην εφαρμόσετε απευθείας παγάκι επάνω στο δέρμα. Ακουμπήστε την κομπρέσα επάνω στο σημείο του τραυματισμού έως ότου υποχωρήσει η θερμότητα τοπικά.
2. Αλοιφή: Μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά κρέμα στεροειδών για καταπολέμηση της φλεγμονής.
3. Προστασία: Μην ακουμπάτε και μην πειράζετε το σημείο του τραυματισμού για να αποφύγετε το σχηματισμό ουλής.
4. Ενυδάτωση: Κρατήστε το σημείο ενυδατωμένο χρησιμοποιώντας κρέμες, ώστε να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης και να αποτρέψετε το σχηματισμό ουλής.
5. Όχι μακιγιάζ: Το δέρμα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με προϊόντα μακιγιάζ έως ότου η πληγή έχει επουλωθεί πλήρως.
6. Αποφύγετε τον ήλιο: Το κάψιμο στο δέρμα είναι ακόμη πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Αποφύγετε όσο το δυνατόν την έκθεση στον ήλιο και εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό πριν βγείτε από το σπίτι.
 
 
Το διαβάσαμε στο onmed.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue