Τι να μαγειρέψω όλη την εβδομάδα – 4+1 ελληνικές συνταγές μαγειρικής από τον Γ. Λουκάκο!

Έχετε βαρεθεί κάθε μέρα να στίβετε το μυαλό σας για να βρείτε τι θα μαγειρέψετε; Ο Γιάννης Λουκάκος σας προτείνει για την επόμενη εβδομάδα μία πεντάδα συνταγών που θα καλύψουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, χωρίς να χρειαστεί να «φάτε» πολλές ώρες στην κουζίνα.

Οι συνταγές μαγειρικής που θα βρείτε αποτελούν επιλογές για μία ισορροπημένη διατροφή, χωρίς πολλές θερμίδες αλλά με όλα τα απαραίτητα λαχανικά, πρωτεΐνες και πολλές βιταμίνες για όλη την οικογένεια.

Κοτόπουλο με αρακά – Ξεκινήστε την εβδομάδα με λευκό κρέας

 

Τα μπιζέλια (αρακάς) ανήκουν στις τροφές που συνδυάζουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και κάλιο. Μαζί με το κοτόπουλο αποτελεί ένα χορταστικό δίδυμο που μια χαρά θα κορέσει την πείνα σας το μεσημεράκι της Δευτέρας στο σπίτι ή στη δουλειά.

Ο Γιάννης Λουκάκος μας δείχνει τον τρόπο για να φτιάξουμε κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα για 4 μερίδες, σε λίγη ώρα. Γίνεται πιο ζουμερό και απολαυστικό με μπούτι αντί για στήθος και πιο μυρωδάτο με κόκκινο κρασί. Δείτε step by step τη συνταγή από εδώ.

Γεμιστά με κιμά για τη συνέχεια

 

Άλλοι τα προτιμούν με κουκουνάρι, άλλοι «ορφανά» μόνο με ρύζι και φυσικά οι περισσότεροι με κιμά. Άκρως χορταστικά, με κάθε λαχανικό της επιλογής σας. Θα χρειαστείτε σίγουρα μελιτζάνα, ντομάτα, πιπεριά, κιμά μοσχαρίσιο και….τα υπόλοιπα εδώ.

Καρμπονάρα για να πάρουμε δύναμη στη μέση της εβδομάδας

 c 6

Η καρμπονάρα είναι η αντικαταθλιπτική μακαρονάδα και σίγουρα μία τέλεια επιλογή για τα μέσα της εβδομάδας που είμαστε στο pick της. Χαρίστε στον ουρανίσκο μία ιδιαίτερη γεύση από μία ιταλική συνταγή  με αρκετά ελληνικά στοιχεία. Ακολουθήστε κατά γράμμα αυτή τη συνταγή για να πετύχετε 100% την πιο πλούσια γεύση.

Σπανακόρυζο με ντομάτα

 www.minervahorio.gr wp content uploads 2016 11 2 Spanakoryzo me ntomata

Το αγαπημένο του Ποπάι δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ θρεπτικό. Το σπανακόρυζο πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας για πολλούς λόγους και ένας είναι επειδή η συνταγή του Γιάννη Λουκάκο απλά «τα σπάει»! Γίνεται τέλειο όχι με το κλασικό ρύζι αλλά με το ρύζι parboiled.

Ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese

 

Μία σάλτσα που μπορεί να μοιάζει με κιμάς, όμως είναι κάτι θρεπτικότερο και πιο Vegan, αυτή είναι η σάλτσα Bolognese από φακές. Οι χορτογάφοι θα τα λατρέψουν  και οι υπόλοιποι θα τα εκτιμήσουν πολύ. Εμπλουτίστε τη γεύση των ζυμαρικών με ζωμό λαχανικών.

Περισσότερες συνταγές μαγειρικής από τον χαρισματικό σεφ θα βρείτε στο yiannislucacos.gr.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue