Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2020%252F10%252Fimages easyblog articles 5828 Rosemary Ferguson

Τι πραγματικά σημαίνει «αποτοξίνωση» εσείς ξέρετε;

author likewoman

22 Οκτ 2020

Κάνετε αποτοξίνωση ή το σώμα σας βρίσκεται σε αποτοξίνωση; Η σουπερ-διατροφολόγος Rosemary Ferguson εξηγεί τι σημαίνουν πραγματικά αυτοί οι όροι και παράλληλα προτείνει κάποια βοηθήματα για να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες του σώματος.

 8aa74e28a45820ead218235339133a9f

Έχω μια έντονη επιθυμία να εξηγήσω τη διαφορά ανάμεσα στην πολύ μοντέρνα τρέλα που είναι γνωστή ως “αποτοξίνωση” και στη διαδικασία της πραγματικής αποτοξίνωσης. Γνωρίζοντας λίγα πράγματα για τη λειτουργία του σώματος, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το λόγο που πρέπει να κάνετε μια «αποτοξίνωση» και να επιλέξετε ένα σχέδιο που πραγματικά θα σας βοηθήσει.

Αποτοξίνωση είναι αυτό που κάνει το σώμα μας φυσικά, χωρίς κάποια ιδιαίτερη διατροφή ή ιδιαίτερο πρόγραμμα – όλη μέρα, κάθε μέρα, το σώμα μας λειτουργεί και αλληλεπιδρά με άλλα όργανα για να εξουδετερώνει, να μετασχηματίζει και να απομακρύνει βλαβερές ουσίες (τοξίνες). Παρεμπιπτόντως, επιβλαβείς ουσίες δεν είναι μόνο το ποτό και τα τσιγάρα! Υπάρχουν παντού και αναπόφευκτα είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής: προϊόντα μεταβολισμού, ρύπανση, παρασιτοκτόνα πάνω και μέσα στα τρόφιμα, ρυπογόνα που υπάρχουν στο νερό, άγχος, φάρμακα… ο κατάλογος είναι ατελείωτος και το σώμα λειτουργεί διαρκώς προσπαθώντας να τα απομακρύνει από το σύστημά μας.

Το συκώτι μας φιλτράρει 1,4 λίτρα αίματος κάθε λεπτό – πραγματικά κάθε λεπτό! Το φιλτράρισμα του αίματος απαιτεί δύο φάσεις αποτοξίνωσης: Η πρώτη φάση βοηθά στην εξουδετέρωση των κακών – αυτή η φάση είναι όπου χρειάζεστε αντιοξειδωτικά όπως η γλουταθειόνη και οι βιταμίνες Ε και C. Η δεύτερη φάση προσθέτει χημικές ουσίες για να καταστήσει τα κακά πράγματα διαλυτά και πιθανά για το σώμα να τα εκκρίνει. Εκεί χρειάζεστε πράγματα όπως γλουταμίνη, γλυκίνη και θειούχα τρόφιμα, όπως είναι τα λάχανα και το μπρόκολο. Το σκόρδο είναι χρήσιμο και σε αυτό το στάδιο. 

Λοιπόν, τελικά η αποτοξίνωση λειτουργεί πραγματικά; Και γιατί τότε λέμε όλοι ότι είμαστε σε “αποτοξίνωση”, όταν το σώμα μας αποτοξινώνεται από μόνο του όλη την ώρα ούτως ή άλλως;

 Αποτέλεσμα εικόνας για Rosemary Ferguson 

Αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες, κάνοντας ένα διάλλειμα από τον καφέ και το κρασί, καταναλώνοντας συμπληρώματα και πίνοντας ροφήματα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που χρησιμοποιεί το σώμα μας στα μονοπάτια του ήπατος, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το σώμα μας στην καθημερινή του μάχη με τους κακούς, δίνοντας στο σώμα ένα επιπλέον εφόδιο για να δουλέψει, λιγοστεύοντας ταυτόχρονα τους παράγοντες που επιβραδύνουν τα συστήματά μας από καιρό σε καιρό, αυτό θα κάνει τη διαφορά. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης μπορεί να βοηθήσει τα επίπεδα ενέργειας, τη λάμψη του δέρματος, τη διάθεση, τον ύπνο, το βάρος και τις επιθυμίες για ζάχαρη. Είναι καλό να προσπαθείτε να κάνετε ένα reset μια στο τόσο. 

Αυτό ήταν μέρος του λόγου που δημιούργησα το πενθήμερο σχέδιο αποτοξίνωσης που βασίζεται στην κατανάλωση σούπερ αντιφλεγμονωδών τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες για τέσσερις ημέρες και ξεκούραση του εντέρου με την κατανάλωση μόνο υγρών για μία ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και επιπλέον μπορεί να σας εμπνεύσει για μια καλύτερη κατανόηση του τι φαγητό μπορείτε να τρώτε και να αισθάνεστε υγιείς. 

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε ένα πρόγραμμα υποστήριξης του ήπατος. Κάποια «πρωτόκολλα» που θα ήθελα να συστήσω θα ήταν ένα υγρό για τρεις ημέρες maximum, όπως ένας χυμός, ένα smoothie, μια κανονική σούπα (και όχι σούπα ντομάτας έτοιμες). Είμαι επίσης οπαδός των γευμάτων με βάση τα λαχανικά, καθώς προσφέρουν μια ωραία ανάπαυση για το σώμα, συμπεριλαμβάνοντας καρύδια και σπόρους και αβοκάντο για πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

Και αν είστε τόσο διατεθειμένοι να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία, αυτά είναι τα συμπληρώματα που θα ήθελε το συκώτι να προσθέσετε στο διατροφικό σας οπλοστάσιο: 

– Η γλουταθειόνη είναι η μητέρα όλων των αντιοξειδωτικών, το συμπλήρωμα με το άλφα λιποϊκό οξύ που θα σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερα από αυτό το μικρό θαύμα!

– Συνεργασία σπιρουλίνας και χλωρέλλας

– Ένα σύμπλεγμα Βιταμίνης Β

– Ένα συμπλήρωμα ινών για να βοηθήσει το σώμα να εκκρίνει τοξίνες

– Κουρκουμάς, ακόμη και σε χάπια

– Γάλα γαϊδουράγκαθου για να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το συκώτι σας 

 

 

RELATED