Αυτά Τα Tips Θα Σας Κάνουν Να Τακτοποιήσετε Εύκολα & Γρήγορα Το Σπίτι Σας Μέσα Σε 15 Λεπτά

Είναι η εποχή του έτους που όλες ανασκουμπώνεστε, κάνετε αλλαγές στο σπίτι ενόψει του φθινοπώρου, τακτοποιείτε, συγυρίζετε ντουλάπες αλλάζοντας χειμωνιάτικα – καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια και όλα αυτά περιμένοντας την έλευση του χειμώνα. Θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται τέλειο αλλά… ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Με τα παιδιά και ένα ταραχώδες πρόγραμμα εργασίας, τα πράγματα μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ακατάστατα.
 
Σήμερα γράφουμε μερικές γρήγορες και βρώμικες (εεε … καθαρές) συμβουλές για να σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε το κάθε δωμάτιο του σπιτιού, όταν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας για λεπτομέρειες.
 
 
 
home tips4
 
home tips5
 
 
Το Σαλόνι / Τραπεζαρία
 
– Αρπάξτε μια σακούλα και καθαρίστε την ακαταστασία. Αφαιρέστε οτιδήποτε βρίσκεται εκτός θέσης και ο χώρος σας θα φαίνεται σαν καινούργιος. Το κάθε μέλος της οικογένειας, επιστρέφοντας στο σπίτι, μπορεί να βάζει τα χαρτιά, τα παιχνίδια και τα άπλυτα ρούχα εκεί όπου είναι η θέση τους.
 
– Αφαιρέστε από έπιπλα τη σκόνη που βρίσκεται στο ύψος των ματιών για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν φαίνεται βρώμικο ή απεριποίητο … Αλλά μπορείτε να αφήσετε το φωτιστικό ή τον ανεμιστήρα οροφής για κάποια άλλη στιγμή.
 
– «Φουσκώστε» και δώστε το σωστό σχήμα στα μαξιλάρια σας. Διπλώστε προς τα πάνω ή κρεμάστε το ριχτάρι σας. Τακτοποιήστε το τραπέζι του σαλονιού ή την κονσόλα σας. Κάνοντας έναν χώρο να δείχνει τακτοποιημένος είναι το παν για να κρατάτε τα προσχήματα.
 
 
home tips3
 
 
Η Κουζίνα
 
– Για την κουζίνα, είναι οι πάγκοι και τα πατώματα που προβάλουν την αίσθηση καθαριότητας. Αν έχετε μόνο μερικά λεπτά στη διάθεσή σας, καθαρίστε μόνο τους πάγκους και τον νεροχύτη. Ξεκινήστε ψεκάζοντας τον νεροχύτη και αφήνοντας τον να μουλιάσει ενώσω ψεκάζετε και σκουπίζετε τους πάγκους. Στη συνέχεια, τρίψτε το νεροχύτη με ένα σφουγγάρι, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και, τέλος, επιστρέψτε στους πάγκους για να τους στεγνώσετε με ένα πανί.
 
– Σκουπίστε ή περάστε το πάτωμα με μια στεγνή σφουγγαρίστρα. Είναι η ορατή βρωμιά που δείχνει άσχημα.
 
– Καθαρίστε τα σκεύη και τη χειρολαβή του ψυγείου. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, όταν λάμπουν, κάνουν μια εντυπωσιακή κουζίνα και αυτό για να το πετύχουμε παίρνει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
 
home tips2
 
Το Υπνοδωμάτιο
 
– Μαζέψτε όσα πράγματα δεν ανήκουν εκεί. Όλα τα άπλυτα πρέπει να φύγουν. Προσπαθήστε να μην στριμώχνετε πάρα πολλά πράγματα στη ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι (γιατί θα το μετανιώσετε αργότερα), αλλά αν θέλετε ο χώρος σας να δείχνει τακτοποιημένος, ό,τι δεν υπάρχει στο οπτικό πεδίο δεν υπάρχει και στο μυαλό.
 
– Στρώσε το κρεβάτι. Θα κάνει όλη τη διαφορά.
 
– Μια άλλη εύκολη διέξοδος; Απλά κλείστε την πόρτα. Πραγματικά, κανείς δεν χρειάζεται να δει τον προσωπικό σας χώρο και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το σκεφτούν καν δύο φορές όταν δουν κλειστή την πόρτα της κάμαρας.
 
home tips1 
 
 
Το Μπάνιο
 
– Ο νιπτήρας είναι γενικά το επίκεντρο του μπάνιου, οπότε επικεντρώστε τον καθαρισμό σας εκεί.
 
– Σκουπίστε γρήγορα την εξωτερική πλευρά της τουαλέτας και βουρτσίστε την εσωτερική.
 
– Καθαρίστε τον καθρέφτη, τη βρύση και το χερούλι της πόρτας και βεβαιωθείτε η κουρτίνα του ντους να είναι κλειστή, αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε και τη μπανιέρα.
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue