Το Bravo εξελίσσεται με τη δημιουργία του Bravo Schools

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

 στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχει στον Ετήσιο Θεσμό διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και οι Ενεργοί Πολίτες του αύριο παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2018. To Bravo Schools είναι η νέα καινοτομία που παρουσιάζει φέτος ο Θεσμός Bravo.

Αποτελεί μια Πρωτοβουλία όπου οι  Ενεργοί πολίτες του αύριο μας παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει  αναπτύξει το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef  και την Unesco.

 

Η Πρωτοβουλία Bravo Schools εντάσσεται στη Παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για τη προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τον πρώτο χρόνο υλοποίησης στο πλαίσιο του Bravo Schools  αναπτύχθηκε ένας Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους όπου έλαβαν μέρος σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές, παρουσιάζοντας τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που έχουν αναπτύξει ολόκληρες σχολικές μονάδες, τα ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ,που έχουν επιτυχώς υλοποιήσει οι εκπαιδευτικοί και ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης των παιδιών 6-16 ετών για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Bravo Schools θα διεξαχθεί τη Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή αφύπνισης και συμμετοχής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Bravo Schools ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Θεσμού Bravo, στοχεύει να   λειτουργήσει ως μοχλός περαιτέρω ενημέρωσης για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους . Έτσι όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ όπου λειτουργεί ως Δίκτυο Ανταλλαγής Γνώσης και εμπειριών μεταξύ του εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης η ανάδειξη των καλύτερων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων θα γίνει από μια επιτροπή αξιολόγησης αλλά  και την  ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας μέσω ανοικτής ψηφοφορίας κοινού

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue