Το ξέρετε ότι ο Winston Churchill ζωγράφιζε;

Ο Churchill ήταν γύρω στα 40 όταν ανακάλυψε την χαρά της ζωγραφικής και μέχρι να πεθάνει είχε φτιάξει γύρω στα 500 έργα. Και η ζωγραφική του με την πάροδο των χρόνων έγινε 50% πάθος και 50% φιλοσοφία. Πίστευε, το έλεγε και το υποστήριζε ότι η ζωγραφική ήταν η μεγάλη ψυχοθεραπεία και η ισορροπία στην ζωή του. Την θεωρούσε το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο χόμπι απ’ όλα.

Winston Churchill2 M

Ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας από την άνοιξη του 1940 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της συμμαχικής νίκης γι’ αυτό και ονομάστηκε «Πατέρας της νίκης», καθώς συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του καθεστώτος των διεθνών συσχετισμών κατά την μεταπολεμική περίοδο. Το 1953 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το πεντάτομο έργου «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», που δημοσιεύτηκε από το 1948 έως το 1951. Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ζωγράφιζε.

Winston Churchill1 M

Ξεκίνησε χωρίς επίσημη εκπαίδευση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την τεχνική, και πάντα η συμβουλή του στους νέους καλλιτέχνες ήταν, να έχουν θράσος. Λάτρευε τους ιμπρεσιονιστές και την απλότητα. Ήθελε λέει να ζωγραφίζει σαν παιδί. Να ανοίγει το κουτί με τις μπογιές του και να φτιάχνει εικόνες. Κυρίως τοπία, που ήταν και η μεγάλη του αγάπη. Έκανε και μερικά πορτραίτα ή νεκρές φύσεις, αλλά το φόρτε του ήταν τα τοπία. Κουβαλούσε χρώματα σε όλα τα ταξίδια του, ενώ δήλωνε επανειλημμένως ότι η ζωγραφική τον έκανε να χαλαρώνει, να ηρεμεί. Όπως έγραφε και ο ίδιος, η ζωγραφική ήταν “ένας φίλος που δεν είχε καμία υπερβολική απαίτηση.”

 

Οι κριτικοί τέχνης λένε ότι αν ο Τσώρτσιλ είχε δώσει στην τέχνη τον χρόνο που έδωσε στην πολιτική, θα ήταν σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του κόσμου”….

 

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε τα έργα του στο nikosonline.gr

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue