Το Πέταλο.. φέρνει γούρι..!

Θα έχετε σίγουρα προσέξει, πως τα Χριστούγεννα τα περισσότερα τα σπίτια βάζουν ένα πέταλο, είτε πάνω απο το τζάκι, είτε στην εξώπορτα. Λένε πως διώχνει το κακό και ότι φέρνει καλοτυχία. Για αυτό οι περισσότεροι θέλουν 
ο νέος χρόνος να τους βρει κάπως έτσι..
 
Το πέταλο μπορεί να μπει διακοσμητικό ακόμα και σε μια γαμήλια τούρτα. Ή σε μια κάρτα. Καλό είναι όταν στέλνετε ευχές να υπάρχει χαραγμένο κάπου και ένα πέταλο.
 
Το σύμβολο αυτό της καλοτυχίας, έρχεται απο εποχές που το άλογο ήταν απαραίτητο στη καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
 
Και για να το ψάξουμε ακόμα πιο μυστήρια το θέμα..
 
Ο σιδεράς και το άλογο για τους παγανιστικούς πολιτισμούς ήταν κάτι σα μια θεότητα. Λάτρευαν το σιδερά γιατί είχε τη δύναμη να μεταμορφώνει το υλικό σε μέταλλο με τη βοήθεια της φωτιάς.
 
Αργότερα σε άλλες εποχές, χρησιμοποιούσαν τα πέταλα για να διώχνουν τις κακές τις μάγισσες και τα κακά τα πνεύματα. 
Για αυτό και αρκετά σπίτι τα έχουν κρεμασμένα στην εξώπορτα. Για να διώχνουν το κακό. Αν για κάποιο λόγο αυτό αναποδογύριζε τότε κακά τα μαντάτα για το σπίτι ή τον ιδιοκτήτη..
 
Για αυτό να το καρφιτσώσετε καλά.. δε θέλω τέτοια μέρες που είναι..
 
F’Ariel
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue