Το σπίτι μας το καταφύγιο της ψυχής μας…

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που περνάμε ατέλειωτες ώρες ξεκούρασης , χαλάρωσης ,δημιουργίας και αναζητούμε μετά από οποιαδήποτε επαγγελματική υποχρέωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
«Σπίτι μου σπιτάκι μου, πόσο σε αγαπάω , πόσο λαχταράω να γυρίσω σε εσένα , να ξεκουραστώ ,να ανασάνω ,να ηρεμήσω».
 
Πολλές φορές από τότε που ήμουνα μικρή ,καθόμουν και παρατηρούσα τα σαλιγκάρια και τις χελώνες που προχωρούσαν και κουβαλούσαν στη ράχη τους , το σπίτι τους. Πόσο τυχερά ήταν!
 
Αργότερα μεγαλώνοντας ,παρατηρούσα τα τροχόσπιτα. Μια λύση ανεξαρτησίας για υπέροχες διακοπές. Υπήρξε μια εποχή κάπου στη δεκαετία του 1970 , όπου τα τροχόσπιτα πηγαινοέρχονταν πάρα πολύ, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες διακοπών στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έπαιρνες το σπίτι σου και πήγαινες διακοπές. Μετά έγιναν μόδα οι τροχοβίλες. Έστηνες το εξοχικό σου όπου ήθελες.
 
Με όλες αυτές τις προσπάθειες που έκανε ο άνθρωπος ,όπως φαίνεται είχε στο μυαλό του την εικόνα της χελώνας και του σαλιγκαριού.
 
Αγαπάμε τόσο πολύ το σπίτι μας ,που θα θέλαμε να μην το αποχωριζόμαστε ποτέ!
 
Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν στο σπίτι τους από τότε που γεννήθηκαν και το συναισθηματικό του δέσιμο είναι τόσο έντονο ,που σίγουρα τους δημιουργεί ανασφάλεια και στενοχώρια η ιδέα και μόνο ότι μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή τους να χρειαστεί να το αποχωριστούν. Άλλοι άνθρωποι πάλι, ακολουθώντας τις συγκυρίες της ζωής τους , αναγκάζονται να αλλάζουν τρόπο και χώρο κατοικίας αρκετά συχνά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο συνειδητοποιημένοι και πιο ευκολοπροσάρμοστοι στις εκάστοτε καταστάσεις της ζωής. Έχουν καταλάβει λίγο διαφορετικά τη σταθερότητα , τη μονιμότητα , τη σιγουριά που παρέχει ένα σπίτι. Έχουν φιλοσοφήσει διαφορετικά τη ζωή.
 
Όπως και να έχει όμως ,για όλους μας ο χώρος και η έννοια σπίτι ,σημαίνει πολλά όμορφα συναισθήματα. Όλοι μας προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το χώρο μας ,όσο πιο άνετο γίνεται ,όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό , με όσο γίνεται περισσότερη αισθητική μπορούμε για να κάνουμε τη ζωή μας, «Pretty Life» μέσα στο σπίτι μας.
 
Αφιερώστε χρόνο και διάθεση και ρωτήστε τους ειδικούς (κατασκευαστές , διακοσμητές , αρχιτέκτονες ) την έμπειρη γνώμη τους σε θέματα σπιτιού . Βάλτε μυαλό , φαντασία , γνώση ,αισθητική , καλή ενέργεια ,χρώμα και ήχο στο σπίτι σας.
 
Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού σας διάπλατα για να μπείτε χαρούμενοι και να ξεκινήσετε την «PRETTY LIFE» ζωή σας μέσα σε αυτό. Η ζωή σας μέσα σε αυτό .
 
Η ζωή στο σπίτι, σας περιμένει να την απολαύσετε.
 
Γράφει η Καλλιόπη –Πόπη Γιαννάκου
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue