Η Μαρία Ψωμά Μας Λέει: Χάστε Θερμίδες Πίνοντας Παγωμένο Νερό

Το ξέρατε πως όταν πίνουμε κρύο νερό, το σώμα δαπανά θερμίδες; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Για να φέρει ο οργανισμός το νερό ή τα άλλα παγωμένα ροφήματα σε θερμοκρασία σώματος (37°C) ώστε να τα επεξεργαστεί και να τα αποβάλει μέσω της ούρησης, δαπανά για κάθε λίτρο νερού που πίνετε 30 θερμίδες. Κι αν ο αριθμός αυτός σας φαίνεται μικρός, υπολογίστε πως αν το παγωμένο νερό σας γίνει καθημερινή συνήθεια και πίνετε δύο λίτρα την ημέρα, σε ένα χρόνο, χωρίς να αλλάξετε τίποτε άλλο, θα έχετε κάψει σχεδόν 22.000 θερμίδες, δηλαδή θα χάσετε περίπου 2,5 κιλά!

‪#‎tip‬: Φτιάξτε παγάκια με νερό αρωματισμένο με μέντα ή βανίλια και γλείψτε 5 ή 6 από αυτά καθημερινά. Όπως και με το παγωμένο νερό, κερδίζετε 60 θερμίδες!

Τ: 2106801085, 2106801086, F: 2106801006

www.psoma.gr | ‪#‎PsomaMedicalWellness‬

 

Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος

Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue