Το Τσάι Μάτε Θα Γίνει Ο Νέος Σου “Φίλος” Στο Αδυνάτισμα

Το Μάτε έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. Τώρα, διατροφολόγοι και επιστήμονες έρχονται να το φέρουν ακόμη πιο κοντά σου και ειδικά σε εσένα που θέλεις να χάσεις κάποια παραπάνω κιλά που πήρες από τα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για ένα ρόφημα βοτάνων πλούσιο σε φυτοχημικά, φλαβονοειδή και αμινοξέα που καταναλώνεται ως διεγερτικό από ανθρώπους των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Περιέχει καφεΐνη σε ποσοστό 65-130mg ανά φλιτζάνι συγκριτικά με τα 30-300mg μιας κούπας καφέ σύμφωνα με τη μελέτη που σου παρουσιάζουμε σήμερα. 

«Βάσει των ευρημάτων μας το τσάι ματέ και η καφείνη μπορεί να θεωρηθούν παράγοντες καταπολέμησης της παχυσαρκίας» σχολίασε η Elvira Gonzalez de Mejia συν-συγγραφέας της έρευνας και διευθύντρια του τμήματος διατροφικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και συνέχισε λέγοντας «Η κατανάλωση καφεΐνης από το τσάι ματέ ή άλλες πηγές ανέτρεψε την αρνητική δράση μιας διατροφής υψηλής σε λίπος και ζάχαρη στην σύσταση του σώματος χάρη στην τροποποίηση συγκεκριμένων λιπογενετικών ενζύμων τόσο στον λιπώδη ιστό όσο και στο ήπαρ».

Παραδοσιακά, το τσάι μάτε, πίνεται σε φιλικές ή οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά εσύ φυσικά μπορείς να το καταναλώσεις όποτε θέλεις, μιας και δεν βρίσκεσαι στην Λατινή Αμερική που ισχύει το συγκεκριμένο tradition. Για να το σερβίρεις, χρησιμοποίησε μία κουταλιά τσάι για κάθε φλιτζάνι. Μην βράσεις το νερό. Ένα αρκετά ζεστό νερό σε ικανοποιητική θερμοκρασία, είναι ότι πρέπει. Αφήνοντας το στο ζεστό νερό για 5-6 λεπτά θα έχεις δημιουργήσει ένα φλιτζάνι διεγερτικό ενώ αν το αφήσεις περισσότερο θα ελευθερωθούν περισσότερες τανίνες και το ρόφημά σου θα γίνει πιο χαλαρωτικό. Για εσένα που αγαπάς περισσότερο τα κρύα ροφήματα, να ξέρεις πως είσαι ελεύθερη να χρησιμοποιήσεις και κρύο νερό.

​Σημαντικό Tip: Το Τσάι Μάτε, έχει έντονη γεύση, και θυμίζει μίγμα πράσινου τσαγιού και καφέ με υπαινιγμούς από καπνό και βελανιδιά. Μερικοί προσθέτουν ζάχαρη ή μέλι και το μετατρέπουν σε mate dolce (γλυκό μάτε ), ενώ κάποιοι άλλοι το προτιμούν mate amargo ( σκέτο μάτε ).

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue