Το Twitter επενδύει 10 εκατ. στην έρευνα

Θέλει να ανακαλύψει πώς διαδίδονται οι φήμες στα κοινωνικά δίκτυα
Από τη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε χώρες με καταπιεστικά καθεστώτα, μέχρι τη διανομή βίντεο και αστείων ειδήσεων που γίνονται viral μέσα σε ελάχιστες ώρες, οι άνθρωποι πλέον χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –όπως το Twitter- σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.
Για το λόγο αυτό η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει 10 εκατ. δολάρια στο φημισμένο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), προκειμένου οι επιστήμονες να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο το κοινό χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να πετύχει διαφορετικούς κοινούς σκοπούς.
 
Η εταιρεία ελπίζει ότι με την έρευνα αυτή, οι ειδικοί θα μπορέσουν να καταλάβουν πώς διακινούνται τα διάφορα μηνύματα στο Διαδίκτυο, αλλά και την προέλευση των φημών και των ιδεών.
 
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οι ερευνητές θα αναλύσουν μια τεράστια ποσότητα περιεχομένου από το Twitter, το Reddit και άλλα online forums, προκειμένου να «χτίσουν» νέα εργαλεία επικοινωνίας, τα οποία οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί εμπειρογνώμονες και οι ερευνητές θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για να αποκαλύψουν νέα μοτίβα και τάσεις.
 
Το νέο εργαστήριο του MIT που θα αναλάβει την έρευνα ονομάζεται Laboratory of Social Machines.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα από το Gnip, ένα website που ανήκει στο Twitter και το οποίο αποθηκεύει μια τεράστια βάση δεδομένων από ιστορικά «τιτιβίσματα».
 
Το Twitter θέλει να καταλάβει καλύτερα τους χρήστες του. Στο παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει –με μικρότερα ποσά- για τον ίδιο λόγο ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στο πλαίσιο του προγράμματος Twitter Data Grants.
 
Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει κι άλλα ακαδημαϊκά, ερευνητικά προγράμματα και τόνισε ότι τα δεδομένα δε θα αναχθούν σε μεμονωμένους χρήστες.
 
Πηγή: bizznews

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue